Ingyenes internetelérés Csömör közösségi helyein

Laptoppal a kézben a szökőkút mellett ücsörögni, okostelefonnal a Kispályán böngészni, a bulgárkerti pumpapályánál csetelni – mostantól lehet, hogy mindennapos kép lesz Csömörön. Ingyenessé vált ugyanis az internet elérése több téren, parkban. Az első helyszínek: Hősök tere, Laky-park, Bulgákert, Kispálya.
 
Tavasszal döntöttek az önkormányzati képviselők az ingyenes WiFi program elindítása mellett. A lépés lényegében folytatása a 2012-ben elindított „Miénk itt a tér!” közösségi- és közterület-fejlesztési programnak, amelynek keretében számos játszótér, park létesült, illetve újult meg Csömörön, továbbá fedett buszmegállók, pihenőpadok, ivókutak kerültek elhelyezésre és a legforgalmasabb járdákat is felújították. A megszavazott milliós nagyságrendű informatikai keretösszeg lehetővé teszi a nagy sávszélességű ingyenes internetelérést az első körben megjelölt helyszíneken: Hősök tere, Laky-park, Corvina tér, Kispálya, Bulgárkert, sportcsarnok, Béke tér. A megvalósult helyszíneken a már megszokott „Miénk itt a tér!” tábla az „Ingyenes WIFI ZÓNA” felirattal egészül ki.
Biró Attila alpolgármester, a programért felelős önkormányzati képviselő megkeresésünkre elmondta:
„A térségben Csömörön valósul meg először az ingyenes WiFi a köztereken. Reméljünk, egyre több fiatal tölti majd az idejét a parkokban, a tereken, szabad levegőn és társaságban, így ezek a helyek ezáltal még inkább igazi közösségi színterekké válhatnak.”

Hozzászólások

Király, csak ennyi!

a HÉV állomásra is tehetnétek egyet, mert esténként annyi itt a fiatal, mint egy jól menő discóban. talán akkor csendesebbek is lennének.

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.