Tisztviselőket választottak az evangélikus gyülekezetben

Dr. Kemény Csabát újabb hat évre megerősítették a felügyelői pozícióban.

A helyi evangélikus gyülekezet Csömörön a második legnagyobb hagyományú és létszámú egyházi közösség, arányuk 25%, szemben az országos 2-3%-os aránnyal. A lutheránusok egyházi szabályzata szerint minden magyarországi településen a gyülekezeteknek, vagyis a helyi hívők közösségének, hat évente tisztviselőket kell választaniuk. Csömörön erre virágvasárnap, március 24-én került sor.

Összesen 25 világi tisztviselőt, vagyis presbitert választottak, a presbitérium vezetőjére pedig külön is voksoltak. A három jelölt közül ismét dr. Kemény Csaba 44 éves jogászt választották felügyelőnek, aki immár harmadik hatéves ciklusát kezdheti meg - korábban két alkalommal Johann Gyula lelkészsége alatt kapott megbízást erre a feladatra, most először az új lelkész, Kendeh Péter mellett nyerte el a hívők többségének bizalmát. A 25 fős presbitérium a legfontosabb döntéshozó szerve a helyi evangélikus gyülekezetnek, melynek tagja a lelkész és a felügyelő is.
(A képen balra Kendeh Péter lelkész, jobbra tőle dr. Kemény Csaba felügyelő az evangélikus farsangi imahét egyik idei alkalmán. Forrás: Csömör TV.)

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.