Sikeres volt ismét a civil szemétszedési akció

Szombaton 13 civil közösség, csoport tisztította meg Csömör kedvelt kirándulóhelyeit, erdőit, kivezető útjait.

A Csömöri Civil Egyesület által 2006-ban elindított, évente kétszer, tavasszal és ősszel megszervezett szemétszedési akcióba tucatnyi helyi régi és új civil szervezet, közösség kapcsolódik be minden évben annak érdekében, hogy megtisztítsák Csömör kedvenc kirándulóhelyeit, külterületeit az illegális szeméttől. Önkéntes munkájukat mintegy 18 éve végzik töretlenül, az azóta eltelt időszakban intézmények, egyházi közösségek és lakóközösségek is csatlakoztak hozzájuk. Bár már lényegesen kevesebb az illegális hulladék – köszönhetően az önkormányzat folyamatos intézkedéseinek is -  feladat azért most is akadt bőven. A mostani, tavaszi akció első napjain, a március 18-i héten három csoport dolgozott környezetünk megtisztításán: a Csömöri Szent Rita Karitász Közösség a Kálváriához vezető stáció útvonalát, a Csömöri Civil Egyesület a Természetismereti Parkot és a Pataksétányt, a Horgász Egyesület a Horgásztó környékén lévő hulladákot szedte össze, de már hozzájuk is csatlakoztak önkéntesek.
       A mai napon, szombaton a Turnovszky István Kertbarát Kör, a Csömöri Szent Rita Karitász Közösség, az Evangélikus Gyülekezet és Evangélikus Óvoda, a Csömöri Civil Egyesület, a Csömöri Polgárőr Egyesület, a Csíkvölgyi Wass Albert Vadásztársaság, a Baptista Gyülekezet, a Vox Animi Kórus Egyesület, a Polgármesteri Hivatal dolgozói, a Zöldebb Csömörért Egyesület, a Csömöri Községi Sportkör, valamint a Szedervölgyi-erdő környéki lakóközösség dolgozott azon, hogy még tisztább és szebb legyen a bennünket körülvevő csodálatos környezetünk. A Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület április 13-ára hirdetetett gyűjtést a Kálvárián (Bulgárkert találkozási ponttal).
      Érdekesség és pozitívum is egyben: néhány területen szinte már alig akadt illegálisan lerakott-eldobott hulladék, ami az olykor sziszifuszinak tűnő, de mégiscsak egyre több eredménnyel járó környezetfenntartási munkáknak köszönhető. Igaz, vannak sajnos újra termelődő gócpontok, ahol nagyon is el kél még a sok szorgos kéz…
       Az összegyűjtött hulladékot a Községgondnokság szállítja majd el az elkövetkező napokban, mint ahogy a zsákokat, kesztyűket is ők biztosították.
(Fotó: Vargosz)

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.