Meghalt a temetőben lakó egyik őzike

Komoly belső sérülésekbe halt bele a temetőben lakó egyik őzike. A fiatal állatot még márciusban találták meg tűzoltóink az Állomás utcai tűzoltószertár hátsó, temető felé eső udvarán.

A vadászok is értetlenül állnak az eset előtt, mert sajnos nem egyértelmű, hogy mi történt pontosan. A nyomok alapján feltehetően valaki vagy szándékosan hajtotta az őzikét, és menekülés közben sérült meg, vagy agyonverték szegény állatot. A vadőr megvizsgálta a tetemet, az őz a máján, bordáin, és a fején is komoly sérüléseket szenvedett, mielőtt végleg kilehelte a lelkét. Aki esetleg szemtanúja volt az őz hajtásának vagy bántalmazásának, mely utóbbi a magyar jogrend szerint bűncselekménynek számít, kérjük, jelezze a rendőrségnek (az eset valószínűleg 2024. március 10-11-én történhetett). Az illetékes vadásztársaság eddig hivatalosan nem foglalt állást az ügyben.
Az őzikék temetői jelenléte megosztotta a helyi közvéleményt: volt, akit kegyeleti okokból zavart a már több éve ott lakó állatok jelenléte, volt, akik határozottan kiálltak amellett, hogy hagyni kell őket, hagyj éljék az életüket. A Csömöri Híreken korábban erről itt írtunk.
 Az őzek majdnem minden településen, ahol vadregényes környezetben, a település szélén áll a temető, jelen vannak, mint ahogy több temetőben vaddisznók, rókák, nyestek is élnek akár városi, akár falusi helyszínről van szó
(A fotó illusztráció.)

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.