Ófalu-Körmendi, Ófalu-Kálvária: 2 körzetben 3-3 induló

Szántóné Hermányos Mária és Tihanyi Ferenc ellen is két-két jelölt indul.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a 3. sz. és a 4. sz. választókerületben induló képviselőjelölteket: mindkettőben a három jelöltállító szervezet indít képviselőjelöltet, független próbálkozó errefelé nincs.

3. sz. egyéni választókerület (Ófalu, Körmendi): 3 induló képviselőjelölt.
(Deák F. u. és tér, Vörösmarty u., Szabadság út a Mogyoródi-Rozmaring u. között, Rákóczi és Jókai u., Palotai u. Körmendi-hegy utcái a Csalogány u.-Rákóczi u. között)

      Szántóné Hermányos Mária formatervező üzemmérnök, grafikus, talán a Csömöri Civil Egyesület legaktívabb és legsokoldalúbb képviselője. Már a 90-es években tagja volt az iskolaszéknek, újságot szerkesztett, több szervezetben igen aktív tagnak számított, legyen az értékmegőrző vagy szociális közösség (pl. Karitász). Szabadegyetemet szervez a könyvtárban. A helyi római katolikus egyházban is sokat dolgozott, a kárpátaljai testvérgyülekezeti kapcsolat szervezője. Az Úrnapi virágszőnyeg könyv az ő keze munkája, mint ahogy Csömör nagyközség hivatalos címere és logója is. 2014 óta képviselő, jelenleg a Népjóléti és Kulturális Bizottság elnöke. Tevékeny a helyi művészeti élet szervezésében, újabban pedig azok alapítványi támogatása terén. A 2020-ban felállított Szent István-szobor szervező munkacsoportjának vezetője. Az új bölcsőde elindításában meghatározó szerepe volt, jelenleg idősotthon koncepción dolgozik, továbbá a körzethez tartozó mini körfogalom felújításán és az innen kezdődő Széchenyi úti szakasz esővízmegtartó parkosításán.
     Varga Gabriella a Demokratikus Koalíció jelöltje. Végzettségét-szakmáját tekintve programozó. A választókörzetben lakik, ami azért fontos, mert talán az utcabeliek ismerik őt, ugyanis részletes bemutatkozót vagy programot még nem láttunk tőle…
      Soós Árpád a néhány hónapja létrejött, eddig semmilyen tevékenységet nem végző Köz(ös)ségünkért Egyesület jelöltje. Nem lakik a választókörzetben. A 90-es években a csömöri cserkészcsapat egyik alapítója volt, majd hosszú ideig a vezetője. A helyi katolikus egyházban az egyháztanács tagja, avatott akolitus. Egyesületi jelölttársaihoz hasonlóan saját képviselői programja neki sincs. Az utóbbi napokban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy választási rendezvényükön bírálta az önkormányzatot, mert szerinte nem ad elég támogatást egyháza számára, és azt se kellő gyorsasággal teszi – ezt a nemrég közzétett önkormányzati támogatási szerződés meggyőzően cáfolta.
Esélyek: A DK-s jelölt teljesen esélytelennek tűnik, Soós Árpádnak pedig elsősorban az egyháztagok körében lehet támogatottsága, de nagy valószínűséggel az is kevés lehet az egyik legnépszerűbb civil egyesületi jelölttel, Szántóné Hermányos Máriával szemben.

4. sz. egyéni választókerület (Ófalu, Kálvária alatti utcák): 3 induló képviselőjelölt.
(Szabadság út a HÉV-Hősök tere között, Petőfi, Árpád, Erzsébet-Kistarcsai, Kossuth u. és közök, Tompa M. u., Szent László, Mária, Kálvária utcák és köz)
            Tihanyi Ferenc autókarosszéria-lakatos mester, a Csömöri Civil Egyesület legtapasztaltabb képviselője, öt ciklust dolgozott már végig az önkormányzatban. Igazi közösségi ember, számos rendezvényen aktív segítőként dolgozik. Nem sok olyan hét van a faluban, amikor akár kétkezi munkájával ne segítene valahol a település közterületein, rendezvényein. Az erdők megóvása, tisztántartása állandó programjai közé tartozik hosszú évek óta, most is újabb közösségi célú erdőterületek megszerzésén dolgozik. A helyi sportélet felelőse a képviselő-testületben, emellett a környezetvédelmi és településfejlesztési bizottság elnöke. A helyi evangélikus egyházban is igen aktív, választott világi képviselő-presbiter. A testvértelepülési kapcsolatoknak is ő az egyik fő motorja, elsősorban Torockó felé.
            Olgyay Bálint agrármérnök, kereskedelemmel foglalkozik. Az idén februárban bejegyzett, kifejezetten a választásokra megalakult Köz(ös)ségünkért Egyesület jelöltje. Érdekesség, hogy Soós Árpádhoz hasonlóan szintén a helyi katolikus egyháztanács tagja, ráadásul fölszentelt diakónus: temetést celebrál, gyakran helyettesíti a plébánost. Közéleti szerepvállalására éppen ezért többen kicsit furcsán tekintenek. Egyéb irányú közösségi tevékenysége nem ismert. Választási programja a szervezet többi tagjához hasonlóan nem túl részletes, elsősorban saját közvetlen lakóhelye, a Kistarcsai utca érdekvédelmére fókuszál.
            Nickmann Marianna a Demokratikus Koalíció képviselőjelöltje. A párt azon kevés jelöltje közé tartozik, aki a választókörzetében lakik. Sokan ismerik, korábban évekig dolgozott a helyi postán és a takarékszövetkezetben. Választási programja, egyéb bemutatkozó anyaga viszont nem ismert.
            Esélyek: A kevés körzetek egyike, ahol a DK-s jelölt esetleg érdemi szavazatot „vehet el” a többi jelölttől. Tihanyi Ferenc széleskörű ismertsége és régóta tartó népszerűsége miatt azonban meglepetés lenne, ha akár Nickmann Marianna, akár a csak katolikus egyházi körökben ismert Olgyay Bálint meg tudná szorítani a választáson.
(A Csömöri Civil Egyesület jelöltjeinek bemutatkozásai és a velük készült interjúk itt tekinthetők meg: https://csomorihirek.hu/egyesuleti-jeloltek )
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.