A csömöri evangélikus templomból közvetítették a nagypénteki istentiszteletet

Az utóbbi években nem először volt helyszíne élő tévé adásnak valamelyik csömöri templom.

Idén nagypénteken a Duna TV élő adásban közvetítette a csömöri evangélikus templomból az ünnepi, nagypénteki istentiszteletet. Az igehirdetést Kendeh-Kirchknopf Péter helyi lelkész végezte. A passió felolvasása során Lukács Ádám, a Színművészeti Egyetem színész hallgatója, Huszárik Kata Jászai Mari-díjas színművész, dr. Kemény Csaba gyülekezeti felügyelő és Tormay-Lesták Mária alpolgármester működött közre - mindegyikük gyülekezteti tag is egyben.
A Kárpát-medence magyarlakta régióiban és a műholdas adás révén szerte a nagyvilágban, magyarok milliói számára látható-hallható egyházi liturgiában Kendeh Péter a mai is szükséges bűnvallásról beszélt, és arról, hogy a ma emberét is ugyanúgy jellemzik az emberi bűnök, mint a Jézus kereszthalálában közreműködő farizeus papokat, álszent politikusokat, eredeti szándékuktól tömegben már Jézus helyett Barabás, a bűnöző elengedését követelő gyarló embereket.
Az istentisztelet itt tekinthető meg.

          2022 novemberében szintén az evangélikus templomból közvetített élő adásban istentiszteletet a Kossuth Rádió, akkor Eszlényi Ákos csömöri-kistarcsai missziós lekész hirdetett igét

            (Fotó: Csömöri Hírek)

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.