Futball Csömörön!

2015. március 14.: közel fél évszázad után újra labdarúgó mérkőzést játszottak Csömörön.
 
Az ősszel elkészült, de a technológiai előírások miatt csak most, kora tavasztól használható új focipályán végre teljesült sok csömöri futballrajongó vágya: újra futballmeccsen szurkolhatott a helyi csapatnak. A pályaavató találkozón a Csömör KSK a szomszéd település együttesét, a Mogyoród KSK-t fogadta, és az őszi mogyoródi mérkőzéshez hasonlóan ismét magabiztos győzelmet aratott, ezúttal 4-2 arányban. A pályaavató és a sok évtizedes futballszünet miatt tehát történelminek számító mérkőzés ily módón szintén történelminek számító első gólját Tihanyi Ármin szerezte. A többi csömöri gólszerző: Dénes, Varga, Riscutia. A csapatot Takó Csaba játékos-edző irányította.
     A Csömör KSK már ősztől játszik a megyei bajnokság harmadik osztályában (új csapat lévén kötelezően a legalsóbb osztályban kellett kezdenie), ám használható hazai pálya hiányában eddig minden mérkőzésére idegenben került sor. Ennek ellenére a szűk élbolyban található az együttes, amely hamar a mezőny meghatározó alakulata lett, nem kis részben annak is köszönhetően, hogy kettős játékengedéllyel a helyi RFC Rubeola első osztályú futsalcsapat több játékosa is erősíti a csömörieket.
     Az igen hideg idő és szemerkélő eső ellenére szép számú közönség, kb. 350 néző látogatott ki a mérkőzésre. Jelen volt az önkormányzat két futballrajongó vezetője, Fábri István polgármester és Tihanyi Ferenc sportért felelős képviselő, illetve Válé Flórián, a nonprofit sport kft. ügyvezetője, akik kezdettől hangsúlyozzák: Csömörön még véletlenül sem gigantomán stadion épült, hanem egy egyszerű, de kulturált szabadtéri sportközpont a csömörieknek, elsősorban a gyerekeknek, az amatőr focistáknak, a szabadidejükben sportoló helyi polgároknak. A vendégcsapatot elkísérte Paulovics Géza mogyoródi polgármester, aki a csömöri vezetők közül különösen kötetlenül beszélgetett korábbi mogyoródi kollégájával, dr. Katona Péter csömöri jegyzővel.
      A kezdőrúgást a hatvanas évek két korábbi csömöri játékosa, dr. Szigeti Mihály és Ganyecz Mihály végezte el.

Hozzászólok