Fagyikörkép

A nyári melegben bizony jól esik a hűsítő desszert. Végigjártuk Csömör fagyizóit, hogy bemutassuk olvasóinknak, hol mit kaphatnak.
 
Joker – Szabadság út

Itt krémfagylaltot nyalhatunk minden nap 10–20 óráig (rossz idő esetén a fagyizó zárva tart). A csoki és vanília állandó, ezen kívül pedig naponta más-más íz szerepel a kínálatban (ottjártunkkor őszibarack és áfonya).
A nagy adag 450 Ft, a kicsi 300 Ft, de lehet mini adagot is kapni 200 Ft-ért. Az ínyencek kérhetnek pluszban édes tölcsért, rolettit, szórásokat és önteteket.
A pult mögött helyben, kulturáltan lehet elfogyasztani a megvásárolt édességet a kerthelyiségben.


 
 

Pékség és Cukrászda - Béke tér
 
A Carte D’or fagylaltokat kínáló pultban összesen 13 ízzel találkoztunk. Egy gombóc (5 dkg.) 140 Ft, de vasárnaponként akciósan 100 Ft-ért juthatunk egy gombóc fagyihoz.
Édes tölcsér, roletti, szórás és öntet itt is kérhető. A megvásárolt édességet itt is elfogyaszthatjuk az üzlet előtti asztaloknál.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 6–19, szombaton és vasárnap 7–19.
 
 


 
Fagyizóna – Major út

A minden nap 10–20 óráig nyitva tartó fagyizóban házi készítésű fagylaltokat ízlelhetünk, melyek között a hagyományos ízek mellett olyan specialitások is megtalálhatók, mint a homoktövis, vagy az After Eight fagylalt. Cukormentes fitt-fagyi is kapható.
Egy gombóc ára 180 Ft, de ezért az árért 10 dekát kapunk a tölcsérbe.
Választhatunk édes tölcsért, rolettit, szórásokat, az önteteket azonban inkább a készítéskor alkalmazzák. Az épület előtti műanyag székeken leülve is elfogyaszthatjuk szerzeményünket.
 


 
Bár nem kimondottan fagyizó, de említést érdemel a Zöldfa vendéglő, amely a „hídon túl” (vagy a „hídon innen”, attól függően, hogy honnan nézzük) az egyetlen olyan hely, ahol fagylaltot lehet kapni.
 
 
Végezetül egy környékbeli kitekintés:
Szomszédunkban, a Szlovák út és Szentmihályi út sarkán a kizárólag jómódúak cukrászdája és fagyizója: a Vári Cukrászda több mint 60 (!) féle fagylaltot kínál! A zavarbaejtő választékban megtalálható a sima vanília-, citrom- és csokifagyi is, de a hely már évek óta kitűnik a többi közül különlegességeivel. Mára elképesztő variációk is megjelentek, mint pl. a kecskesajtos hungarikum, a csilis csoki, a kukoricás kókuszos tápióka, de természetesen bő a pálinkaalapú választék is... Sőt a biomániások és mindenféle allergiában szenvedők is jól érezhetik itt magukat, hiszen vehetnek tej nélküli, cukor nélküli, steviás, bio homoktövises, biocéklás különlegességeket. Szerkesztőségünk kíváncsian várja a fagylaltmentes fagyi debütálását! Mindezt a sok finomságot a lélektani határ felett, 300 forint/gombóc (4 egész dkg) áron kínálják. És akkor azon már senki ne lepődjön meg, hogy egy szelet mákos-meggyes süteményért 850 forintot kérnek...
 
 
 

Hozzászólások

Igen,kitönö fagyikat ettem Én is ott.

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.