Hangulat is van, botrány is van

A napokban személyes megbeszélést tartanak a csömöri futballcsapat szurkolói és vezetői az elmúlt hónapok lelátói botrányairól.
 
Már a megyei harmadosztályban szokatlanul nagy szervezettséggel és hangorkánnal hívta fel magára a figyelmet az újonnan alakult és a bajnokágban indulásként a feljutó második helyet elérő Csömör KSK nagypályás labdarúgó csapatának fiatal szurkolói csoportja. A felsőbb osztályban, a megye kettőben a sok vereség szerint a játékosok lendülete már megállt, a szurkolók azonban még nagyobb vehemenciával vetették magukat a „közdelembe”. A Csömör Ultras nevű, tízen és huszonéves fiatalokból álló 15-20 fős keménymag ezen a szinten páratlan légkört teremtve, látványos szurkolást mutatott fel hétről-hétre, még idegenbe is rendszeresen elkísérték a csapatot. A jó hangulat sajnos gyakran sportszerűtlen szurkolásba, az alapvetően barátságos közegtől idegen, az ellenfélt és a játékvezetőt rendszeresen szidalmazó rigmusokba csapott át, olykor tiltott pirotechnikai eszközök használatával kombinálva. Ennek eredményeként már az első hazai mérkőzést zárt kapuk előtt kellett lebonyolítani, amit a későbbiekben újabb szövetségi szankció, pénzbüntetés is követett.
            A békésebb és a futballmérkőzéseket élvezni akaró csömöri szurkolók körében is egyre többeknek lett elegük ebből a légkörből. Ennek lett az eredménye, hogy a csapatvezetők után most az idősebb szurkolók kezdeményeztek személyes beszélgetést a vehemensebb fiatal csoport tagjaival. Nyilván a napokban esedékes beszélgetés eredménye is izgalmas lehet, de itt is igaz, hogy majd minden a pályán dől el – pontosabban a lelátón.
A Csömör Ultras szurkolói csoport facebook oldala itt érhető el

 
 
 
 
 
 

Hozzászólok