21… és ami utána jön

Az utóbbi napokban Pest megyei irányítószámos matricákkal együtt ragasztgatták a Fidesz plakátjait Csömörön és máshol is. Miért?
 
Ezt kérdezik többen. Utánanéztünk. A fejtörő kérdés megoldása elég egyszerű, ugyanis hasonló a jelenség a térség több más településén is. Pl. Mogyoródon és Fóton, az ottani fideszes csapat szintén saját településük irányítószáma alatt működteti a helyi híroldalát, facebook oldalát: https://hir2151.hu/ http://hir2146.hu/
Általános taktika, és közel sem helyi jelenség, hogy minél több olyan szervezetet, csoportot, „felületet” hoznak létre, amelyeknek ugyan mind ugyanaz a két-három helyi fideszes funkcionárius, aktivista a vezetője-működtetője (pl. CSTE tornaegylet, 2141.hu, Mecenatúra Alapítvány, a régi Szeretlek Csömör), de kifelé azt a látszatot keltik, hogy a helyi társadalmi élet számos területén jelen vannak, vagy egyszerűbben: „sokan vannak”. A beágyazottságot, a támogatottságot azzal is próbálják erősíteni, hogy mind több olyan külső szervezetet, csoportot, közösséget, sőt, akár egyházat is, illetve cégeket tüntetnek fel plakátjaikon, vonnak be valamilyen módon propaganda akcióikba, akik ezt sokszor nem is tudják, vagy éppen naivan belesodródnak az utólag már nem magyarázható szituációkba.
A pártpolitikai trükközésnek nagy hagyománya van a településen, ami korábban már a legolvasottabb hazai híroldal, az Index.hu figyelmét is felkeltette: erről többek között itt lehet olvasni.
Más pártok egyelőre nem ragasztgattak semmit. Dübörög a kampány Csömörön (is)…
 

Hozzászólok