Művész bolha

Művész bolha

Az meg micsoda? A bolhapiac már közel két éve létezik Csömörön. A termelői piac is már egy éves. Csak nem a művészek is akarnak valamit árulni a földön?... Majdnem.

Augusztus 20-án, a nemzeti ünnep részeként a kertbarát kör szervezésében hagyományos terménykiállítást szerveznek a csömöri gazdálkodók finomabbnál finomabb, szebbnél szebb mezőgazdasági termékeiből (gyümölcs, zöldség). Ezzel párhuzamosan, a bolhapiachoz és a termelői piachoz hasonlóan nemrég bevezetett és nagysikerű újításként a helyi művészek is árulni fogják portékáikat a művelődési ház kiállító termeiben.
            Az akció a művelődési ház és a Csömöri Kulturális Közalapítvány kezdeményezésére jön létre – pontosabban Tormay-Lesták Mária képviselő, kulturális bizottsági elnök és Szeltner László igazgató közös ötleteként. A szervezésbe beszáll az alapítvány is, ami nem véletlen, hiszen Harmath Diána kuratóriumi elnök az utóbbi hónapokban javasolta, hogy írjanak ki pályázatot a településen élő művészek támogatására. Az alapítvány egyébként fontos szerepet vállalt korábban is a csömöri művészeti élet patronálásában, hiszen 1993-ban alapítványi finanszírozásban jött létre az első helyi művészek kiállítása is.
            Kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből a jónak tűnő ötletből!

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.