Majorszeg és Középhegy: mindkét körzetben 3-3 induló

Eigler Tamásnak és Rajnai Henriknek két-két kihívója van az önkormányzati választáson.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk az 7 sz. és a 8. sz. választókerületben induló képviselőjelölteket. A két terület nagyrészt a legújabb csömöri településrészeket foglalja magában.

7. sz. egyéni választókerület ((Majorszegi-dűlő, Majorszegi-liget, Rét utca és külterületi térsége): 3 induló képviselőjelölt.
(Majorszegi-dűlő és Majorszegi-liget utcái, Páskom u., Rét u. és külterületi térsége)

       Eigler Tamás okleveles villamosmérnök, a Csömöri Civil Egyesület képviselője. 2010 óta ő vezeti az önkormányzat pénzügyi bizottságát. Rendkívül kemény tárgyalópartnerként képviseli a település pénzügyeit, nulla forint adóssággal és teljes pénzügyi biztonsággal működik közel másfél évtizede a település. Beruházási tanácsnokként koordinálta az egészségház megépítését és a Laky-kúria rekonstrukcióját, bölcsődévé alakítását. A Majorszegi településrészen szinte mindenkit ismer. Közösségi események aktív szervezője, de két évtizede az egyik legaktívabb Csömörön a környezetvédő akciók, programok szervezésében is. Feltűnő, hogy pénzügyi vezetői rigorózussága mellett a képviselő-testületben a hagyományőrző, kulturális, illetve a közösségi élet támogatását is kiemelten kezeli. Részletes, utcákra, közösségi területekre lebontott fejlesztési programja van a választókörzetére, általában pedig a település informatikai fejlesztéseit helyezi előtérbe.
       Dr. Kóródi Éva a Demokratikus Koalíció jelöltje. Foglalkozása szakgyógyszerész. Interneten gyűjtött információk alapján aktív a helyi túraéletben. Programja, egyéb kapcsolata a faluval nem ismert.
       Farkas Mihály a néhány hónapja létrejött, eddig semmilyen tevékenységet nem végző Köz(ös)ségünkért Egyesület jelöltje. Közgazdász, multinacionális cégnél dolgozik. Négy éve költözött a településre. Helyi közösségi tevékenysége nem ismert. A kampányban két utcafórumot is szerveztek a Majorszegiligetben, és igaz ugyan, hogy azokon egyenként 2-2 fő érdeklődő jelent csak meg, de egyvalamit biztosan elmondhat már magáról: legközelebb egyedül is odatalál a választókörzetébe. Választási programja egy bővített mondat volt, melybe belefért az ifjúság, a hagyományőrzés és a környezetvédelem.
Esélyek: Eigler Tamás választási győzelme egyértelműnek tűnik, a két másik jelölt reális célja az lehet, hogy minél kisebb vereséget szenvedjenek, ezzel is több szavazatot gyűjtsenek szervezetüknek a jó listás szerepléshez.

8. sz. egyéni választókerület (Középhegy): 3 induló képviselőjelölt.
(Középhegy üdülő övezeti utcák, továbbá: Knipfer T., Könyves Kálmán, Laki., Ó-hegy u., Panoráma sor és Vízműsor, Szedervölgyi köz, Szedervölgyi u., Tücsökdomb, Új-hegy u., Hársfa u., Vadvirág u. és köz, Vízműsor, 108. utca és 147. u.)
           
       Rajnai Henrik épületvillamossági tervezőként dolgozik. 2019 óta a Csömöri Civil Egyesület önkormányzati képviselője. A pénzügyi bizottság elnök-helyetteseként mindenkinél hatékonyabban érvényesíti a takarékossági, racionalizálási szempontokat. A teljes átláthatóság mellett a mindekori versenyeztetés híve. Rendkívül aktív a közösségi eseményeken. A környezetvédelmi akciók rendszeres résztvevője, szervezője. A Középhegy útépítési programjának felelőse. Kiemelt feladatának tekinti a településrész közvilágítási fejlesztését. Általános gazdasági programjában a már meglévő, a település lakott területétől távoli Határ úti üres iparterületek hatékonyabb fejlesztését helyezi előtérbe, máshol nem javasolja ipari terület kijelölését.
       Gyimesi Erzsébet a Demokratikus Koalíció jelöltje. Vállalkozó, ez biztos, hiszen a Csömöri Hírmondó választási mellékletében ez jelent meg róla. Más információt azonban eddig még nem osztott meg magáról a lakossággal.
       Szemler István a néhány hónapja létrejött, eddig semmilyen tevékenységet nem végző Köz(ös)ségünkért Egyesület jelöltje. Villamosmérnök, vállalkozó. A vállalkozások erősítését, több bevételszerzést és a sportélet gazdagítását helyezi középpontba. Az utóbbi hónapokban azzal tűnt ki jelölttársai közül, hogy a „Jóakarattal egymásért” szlogen jegyében brutális stílusban támadt neki mindenkinek. Úgy tűnik, mintha vitában állna Mátyás Sándor polgármesterjelöltjükkel is, aki a svájci-liechtensteini faludemokrácia és az albán állammodell híve; ezzel szemben ő úgy véli, a tökéletes önkormányzatot nem a svájci Bellevue vagy Vermes községek, hanem a fideszes vezetésű budapesti XVI. kerület testesíti meg. Éles szemmel és hozzáértéssel fedezte fel azt is, hogy egy 75 ezres fővárosi kerület gazdasági lehetőségei pontosan megegyeznek egy 10 ezres nagyközségével.
            Esélyek: A DK-s és a Köz(ös)ségünkért szervezet képviselőjelöltje sem ismert személy a közéletben, helyi közösségi tevékenységük sem volt eddig, így Rajnai Henrik esélyei igen jók a győzelemre.

(A Csömöri Civil Egyesület jelöltjeinek bemutatkozásai és a velük készült interjúk itt tekinthetők meg: https://csomorihirek.hu/egyesuleti-jeloltek )
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.