Április 2012

Égett a patak melletti bozótos

Hétfőn délután nagy erőkkel vonult ki a tűzoltóság ahhoz a külterületi bozóttűzhöz, ami a Kistarcsai út végén lévő Y-elágazástól balra nyíló földút végénél keletkezett. A tűz füstjét a Vízmű soron észlelték a lakók, onnan történt a riasztás is. A tüzet a szakemberek hamar megfékezték, de mint azt a környékbeliek elmondták, tavasz óta ez a harmadik hasonló eset azon a területen.

Kigyulladt a tűzifa

Január 14-én, szombaton délután fél háromkor több tűzoltóautó vonult ki egy Mária utcai családi házhoz. A pincében vélhetően a vegyes tüzelésű kazánból kipattant szikra okozta a tüzet. A kazán mellett tárolt tűzifa és szén gyulladt ki, de az első kiérkező tűzoltóautó hamar megfékezte a lángokat.

Cseresznyevirágzás ünnepe Csömörön

2012. április 14-én, szombaton az 52. Cseresznyevirágzás Ünnepét tartották Washington DC-ben, Csömörön pedig az elsőt…

Százakat vonzott a különleges program, amelynek keretében a vendégek – csömöriek és máshonnan érkezők egyaránt – nemcsak ízelítőt kaphattak a tőlünk nagyon távoli ország kultúrájából, kincseiből és étkeiből, hanem találkozhattak a két Csömörön élő japán családdal is.

Tavaszköszöntő gálaest

Március 31-én, szombat délután 4 órakor kezdődött a Krammer Teréz Zeneiskola hagyományos Tavaszköszöntő Estje a művelődési házban. Az intézmény életében kiemelkedő fontosságú, az egész éves munkát (is) bemutató rendezvényen felléptek az egyes tanszakok növendékei, a zeneiskola együttesei és fúvószenekara, valamint mazsorett csoportja és a népszerű Krammer Band.