Február 2012

Kattanj rá Csömörre!

A fotópályázatot április 15-ig meghosszabbítottuk!

Az eddig beérkezett műveket most közzétesszük, hogy a közönségdíjat is elnyerhesse valamelyik fiatal csömöri fotós. Kérjük az Olvasókat, hogy szavazzanak a lapalji hozzászólás-kalickában, és küldjék el a legjobbnak ítélt fotó vagy akár több fotó sorszámát – ha akarják, indoklással is.

Javítják a zeneiskola födémszerkezetét

A tél leghidegebb napjaiban kezdték el a munkálatokat a Krammer Teréz Zeneiskola nyáron megcsúszott tetőszerkezetén. A kivitelező cég vezetője elmondta: nem tudtak és nem is akartak várni a kedvező időjárásra, mert az önkormányzat kemény kötbér – napi százezer forint – fizetésére kötelezi őket, amennyiben nem lesznek meg a munka első fázisával április 30-ig.

Bócsi kastély

Csömör vitathatatlanul híressé vált és helyi, de talán még országos viszonylatban is kuriózumnak számító épülete, a község határának kellős közepében „pompázó” Bócsi kastély. A palota már a tulajdonos Bócsi András 2006-ban, egy tragikus vadászbalesetben bekövetkezett halála előtt furcsa pillantásokat és némi fejcsóválást váltott ki sok „átlagos” csömöriből.