December 2011

Januártól az Auchan sem ad ingyen zacskót

Január 2-tól az Auchan is megszünteti a vásárlóknak eddig biztosított ingyenes bevásárlószatyrokat. Ezzel a „zöld” lépéssel az áruház egyrészt a vevők környezettudatosabb vásárlói szokásait igyekszik kialakítani, másrészt viszont beáll azoknak a versenytársainak sorába, akik már régen nem adnak ingyen nejlonzacskót a vásárolt termékeknek.

Idősek Karácsonya

December 20-án rendezte meg a Szociális Alapszolgáltatási Központ és a Petőfi Sándor Művelődési Ház közösen a csömöri nyugdíjasoknak szóló karácsonyi műsorát. A délutáni rendezvényt Fábri István polgármester nyitotta meg, köszöntőt mondott Hegyesiné Nagy Ibolya, a Szociális Alapszolgáltatási Központ vezetője.

Kóruskereplő

A napokban megjelent a Vox Animi Vegyeskar időszakos kiadványa Kóruskereplő címmel. A négyoldalas lapban a népes dalkör vezetői és tagjai számolnak be a velük történt eseményekről. Vezércikkében Takács László karnagy egyebek mellett a helyi médiával szembeni kritikájának is hangot ad:

Mindenki strandpárti

Fábri István polgármestert arról kérdeztük, vajon van-e reális esélye annak, hogy a közeljövőben a csömöriek egy helyi természetes tóban fürödhessenek.

- Szokott horgászni, Polgármester úr?

- Nem, még soha nem horgásztam. Biró Attila alpolgármester úr viszont nagy horgász. Ajánljam inkább őt interjúalanynak?

Fellobbant a második gyertya lángja is...

…a mögöttünk lévő ádventi vasárnapon a dísztéren. Esztergály Előd Gábor lelkipásztor köszöntőjét a református gyülekezet ifjúsági zenekarának műsora keretezte. A világi kórusok közül a Tiszta Forrás Népdalkör énekelt karácsonyi dalokat. A most következő vasárnap a Vox Animi Vegyeskar szolgál ünnepi dallamokkal, Ráduly Ildikó zeneiskola-igazgató mondja el ádventi gondolatait.

Két riasztás egy időben. Teljesen leégett a Bázis Söröző

December 7-én este fél hétkor kigyulladt a Bázis Söröző a Kossuth Lajos utca végén. A helyiségben egy héttagú baráti kör kártyázott. A társaság füstszagot észlelt és éppen annyi idejük maradt, hogy elhagyják az épületet, amikor a födém beszakadt. A Csömöri Hírek úgy tudja, valószínűleg elektromos hiba miatt keletkezhetett tűz a padláson.

Az advent fényei

Fotó: Kőrösi András

Egy augusztus végi vasárnap, az egyik barátunknál rotyogott a tűzön a bográcsgulyás, és arról beszélgettünk, hogy mindjárt itt az ősz, ami még sok szép napsütéses órával ajándékoz meg, de ott az a szomorú november. Hallgattam őket, és boncolgattam a saját érzéseimet a novemberrel kapcsolatban.

Szeretem a novembert, és még jobban a decembert.