November 2011

Akadálymentes járda épül

A napokban elkészült az Összefogás Rehabilitációs Kht. épületeihez vezető járda, amire az intézmény lakói és munkatársai húsz éve vártak. A járdát naponta mintegy kétszázan használják. „A legnagyobb dolog az, hogy a kerekesszékesek már nem süllyednek tengelyig a sárba” – mondta Szekeres Tiborné, az intézmény alapítója és ügyvezető igazgatója.

Ádventi gyertyatyújtás a község koszorújánál

November 27-én, ádvent első vasárnapján több mint százan gyűltek össze a könyvtár előtti téren délután 4 órakor, hogy közösen ünnepeljék az első gyertya fellobbanását a község ádventi koszorúján. A Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében tavaly volt először ilyen hangulatos közösségi összejövetel az ünnepi készülődés során. A kedves hagyomány idén is és várhatóan a jövőben is folytatódik.

Mikulás programok 2011

Csömörön idén is számtalan helyen és időben találkozhatnak az aprónépek a nagyszakállassal. Az intézmények (óvoda, iskola, zeneiskola) saját bejáratú mikulásai mellett még minimum hárommal, de ha mindent kiharcol, akkor akár plusz néggyel is találkozhat egy csömöri gyerek. (Amennyiben kiskorúak is olvassák ezt az ismertetőt, nekik megsúgjuk: az Igazi persze éjszaka jön és láthatatlan…)

700.000 forint a Márton-napi bál bevétele

A Mátyás Király Általános Iskola idén november 11-én megtartott Márton-napi jótékonysági báljának nettó bevétele – a felmerülő költségek (pl. a zenekar díja) levonása után – 700.000 forint lett – tudta meg a Csömöri Hírek. A bevétel egyrészt a belépő-, illetve támogatói jegyekből, a tombolajegyek árusításából és a szülők adományaiból gyűlt össze.

Díjnyertes produkció az első csömöri Tollfosztón

Régiós szlovák hagyományőrző egyesületek, nemzetiségi önkormányzatok Márton-napi Tollfosztó báljának adott otthont a csömöri Sportcsarnok 2011. november 19-én. A minden évben megrendezett eseményt eddig hagyományosan a mátyásföldi Erzsébetligeti Színházban tartották, idén azonban a csömörieket kérték fel a bál megszervezésére.

„Minden apró dolognak örülünk”

Noha még csak ádvent sincs, a Szociális Alapszolgáltatási Központ már javában készül a karácsonyra. A Családsegítő Közalapítvány próbálja az erőforrásait összeszedni, hogy a leginkább rászorulók számára élelmiszer-segélycsomagot, ajándékot tudjanak adni karácsonyra. Ismét várják a lakossági felajánlásokat, gyűjtik a továbbadható dolgokat.