Október 2011

Almabál – a környezettudatosság jegyében

Október 27-én délután ismét megrendezték a Mátyás Király Általános Iskolában az alsó tagozatosok részére a hagyományos Almabált. Báli jellege ugyan nem volt most sem, hiszen sem zene, sem tánc nem képezte a program részét. Volt azonban vicces feladatokból álló mozgásos vetélkedő a tornateremben és nagy közös „gyümölcsvadászat” az iskola udvarán.

Falutisztítás, iskolaszépítés és road show. A szombati nap képriportja

Az ünnep előtti szombaton, reggel 9-től a civil szervezetek, egyházak, helyi közösségek tagjai közül több mint százan takarították a falu külterületeit. Szintén 9 órától ragadtak lelkes szülők ecsetet, hogy lefessék az iskola kerítését teljes hosszában; később pedig ásót, hogy elültessenek számos cserjét az iskola udvarára nemrégiben felállított pagoda köré.

Emlékezés Geoszabó Lászlóra

Van az úgy, hogy az újságíró lekési a „témát”. Pedig a téma itt volt: hol a HÉV-állomáson bukkant fel vasutast játszva, hol kéretlen alkotásaival hökkentette meg a befogadásra még felkészületlen közönségét. Pedig szólt előre: „apám, nagyapám és dédapám is hatvanhét éves korában halt meg. Szóval nagyjából egy évem van hátra.” – vallotta egy nemrégiben készült interjúban Geoszabó László. 2011.

15 éves a Báló Lipót Népdalkör

Szombaton ünnepelte 15 éves jubileumát a csömöri tót hagyományok ápolására alakult Báló Lipót Népdalkör.

A közel kétórás ünnepi műsorban megemlékeztek a névadó „Lipi bácsiról”, valamint felléptek a másfél évtized alatt szoros együttműködést kialakító kórusok: a mogyoródi Jakab Mihály népdalkör, valamint a csömöri Amantis kórus és a Vox Animi Vegyeskar.