„Kampány” finis egy zsákfaluban

 A kampány szó idézőjelbe tétele nem indokolatlan, lásd alább.
 
Vártuk, de az utolsó hétre fordulva sem pörgött fel túlságosan a választási kampány Csömörön, és akkor még finoman fogalmaztunk… Megjelent viszont az önkormányzati választási kiadvány, és ellenzéki jelölti fórum is lesz a művelődési házban.
            Az utca képe sokat elárul. Tuzson Bence fideszes jelölt, jelenlegi képviselő újabb, de már kisebb plakátokat helyezett el a villanyoszlopokon. Emellett dr. Vargha Nóra Együtt-jelölt plakátjai is megjelentek a településközpontban, pártja támogatottságához képest viszonylag látványosan. Ezenkívül még Rónai Sándor DK-s jelölt (és MSZP-Párbeszéd támogatott) néhány letépett (leszakadt?) plakátját pótolták Gyurcsány pártelnökével együtt. És semmi több.
            Utcai jelenlétet nem csömöri illetőségű fiatal fideszes aktivisták jelentettek valamelyest, akik tovább agitálták az embereket támogató aláírások és lakcímek gyűjtésével. Ők néhány helyen még standoltak is (pl. Laky utcai óvoda, polgármesteri hivatal). Varga Zoltán Péter Jobbik-jelölt pedig a helyi önkormányzat képviselő-testületi üléseire jár rendszeresen. Utóbbinak meg is van az eredménye, mert Facebook oldalán többször tud válaszolni csömöri lakossági kérdésekre.
            Nagyrészt politikai tartalmú egyéni Facebook oldalt egyébként több jelölt is működtet. Ezek közül Rónai Sándor oldalán tűnnek fel csömöri vonatkozású kérdések és válaszok. Dr. Vargha Nóra a választókörzet települései közül elsősorban Fóttal, Kohut Ákos Momentum-jelölt nagyrészt Veresegyházával foglalkozik saját oldalán. Dr. Kiss Csaba LMP-s jelölt választókerületi témákat alig érint, inkább pártja általános kampányát jeleníti meg Facebook oldalán. Tuzson Bence jelenlegi képviselő szisztematikusan sorba veszi a térség településeinek eredményeit, fejlesztéseit, több megvalósult beruházás átadó ünnepségen is volt alkalma kampányolni, így Csömörön is az általános iskola épület-felújítási átadóján.
            Dr. Kiss Csabának megjelent az első szórólapja a postaládákban az LMP országos anyagával együtt. A Momentum csak általános pártanyagot juttatott el a helyi lakosoknak. A DK és az MSZP újabb reklámanyagokkal „kedveskedett”. A Fidesz viszont itt is a legaktívabb volt: három kiadvány is népszerűsíti a pártot és a helyi jelöltjét.
            A csömörieknek a legjobb áttekintést azonban az a választási kiadvány nyújtja, amit az önkormányzat állított össze. Ebben az összes szavazási tudnivaló mellett minden jelölt féloldalas, fényképes bemutatkozása is megtalálható. Pontosabban csak azoké, akik az ingyenes lehetőséggel élni kívántak, merthogy nem csak a törpe pártok (népi nevükön kamupártok) jelöltjeinek többsége - bennük a csömörinek saccolt Fazekas Attilával, de még a Momentum jelöltjével is - nem méltatta semmire a helyi választópolgárokat. A Hírmondó Plusz ezen kiadványát a választás előtt bő egy héttel juttatják el a helyi háztartásokba.
            Sőt! Április 3-án, kedden 18.30 órakor a művelődési ház egy vitafórumot szervezett, ahova minden jelöltet meghívtak a szervezők (ilyet 4 éve az önkormányzat szervezett). Négy jelölt fogadta el a meghívást: a Jobbik, az LMP, az Együtt és a Momentum jelöltje. A DK-s jelölt nem tudta átszervezni a programját, mert akkor éppen Dunakeszin fórumozik, és a neves vendég, maga Gyurcsány Ferenc nem módosított a programján. A fideszes jelölt a négy évvel ezelőtti vitafórumhoz hasonlóan most sem reagált a megkeresésre. A kamupártok jelöltjei meg - tömegek sajnálatára - szintén nem jönnek. (Érdekesség, hogy úgy tűnik, egy órával előtte, 17.30 órakor, az LMP-s jelölt megtartja már korábban leszervezett saját egyéni fórumát is.)
 
 

Hozzászólások

Akkor elkezdjük frissítgetni kis írásunkat a mai nap két kapcsolódó eseményével: 1. Megjelentek Varga Zoltán Péter Jobbik-jelölt ragasztott plakátjai a villanyoszlopokon. 2. Az Index.hu, a legolvasottabb hazai hírportál kiemelt hírben közölt tudósítást a jelöltekkel készült körkérdéseiről: https://index.hu/belfold/2018/valasztas/2018/04/01/dunakeszi_pest_megye_5_valasztas_jeloltek/ A szerkesztőség

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.