Két kiváló csömöri nemzetközi szereplés hétvégén

Tóth Krisztián judos Európa bajnoki bronz érmet, Vass Barnabás kerékpáros utánpótlás Európa bajnoki ötödik helyet szerzett.
Már nem is szenzáció, inkább a hosszú éveken keresztül tartó folyamatos kimagasló eredmény a rendkívüli Tóth Krisztián judos esetében. A már több éven Csömörön lakó, és a helyi önkormányzat támogatását is élvező MTK-s versenyző nemrég új súlycsoportban magyar bajnoki aranyérmet szerzett – ráadásul mindez már a nyolcadik bajnoki aranyérme
 volt Pánczél Gábor tanítványának. Az év közbeni Grand Slam-érmek után vasárnap az olimpiai kvalifikációs franciaországi Európa bajnokságon bronzérmert szerzett a 90 kilogrammos súlycsoportban.
Szintén Franciaország volt a helyszíne a vasárnapi Cyclocross Európa-bajnokságnak. A Cube Csömör utánpótlás versenyzők sikert-sikerre halmoznak évek óta mind a hegyi kerékpár, mind az országúti versenyszámok között. A legújabb kiemelkedő tehetségek közé tartozik Vas Barnabás, aki a juniorok mezőnyében az Európa bajnoki ötödik helyet szerezte meg, ráadásul úgy, hogy magyar versenyzőtársával végig tartották a lépést az olasz-francia favoritokkal, Takács Zsombor pedig ezüstérmes lett. Vas Barnabás idén számos kiváló eredményt ért már el.

Címkép: Tóth Krisztián (Fotó: Facebook/European Judo Union)
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.