Igen jól, közepesen és gyengén zártak ősszel a csömöri csapatok

Véget értek a 2021-2022. évi bajnokságok őszi küzdelmei a férfi és női kézilabdásoknál, illetve a labdarúgóknál. Gyorsmérleg.

A Csömör KSK csapatai közül legkorábban a labdarúgók fejezték be a bajnokság őszi idényét. Az előző bajnoki évvel szinte teljesen megegyező kerettel szereplő focisták a harmadik helyen zártak a Pest megyei Bajnokság II. osztályának Északi Csoportjában (a megyében I., II., III. és IV. osztály van). A kilenc győzelem, két döntetlen és négy vereség jobb szereplés eddig, mint a 2018-2019-as őszi szezonban, amikor az eddigi legjobb eredményt, a bajnoki bronzérmet sikerült megszereznie a Csömör KSK-nak. A 43-21-es gólarány is igen imponáló, ráadásul minden korábbinál erősebb a tartása Illés Károly vezetőedző és Farkas Sándor pályaedző csapatának immár másfél éve, hiszen a korábbi években mindig sikerült belefutni egy-egy nagy „pofonba”, vagyis nagy gólarányú verségbe, ám ilyenre az utóbbi időszakban még a legerősebb ellenfelek ellen sem volt példa. A kevés új igazolás egyike, Gidály Mihály harmadik a bajnoki góllövő listán 14 góllal, de említést érdemel a különleges sorozatot produkáló Tihanyi Ármin is, aki nemrég épült fel hosszú sérüléséből, és amióta kezdőként lehet számítani rá, egymás után mind a hét (!) mérkőzésén gólt szerzett. A cél egyértelműen a dobogó elérése lesz tavasszal (az előző bajnokságban 4. volt az együttes). Az első helyen a VS Dunakeszi áll. A csömöri edzői értékelés itt olvasható.
http://csomorsport.hu/foci/2021-nov-29-0217/virtualis-erem-helyett-valodit-akarnak

            A nagy múltú férfi kézilabda csapat kiváló kezdés után visszaesett, jelenleg a 8. helyen áll a 12 fős bajnoki mezőnyben az NB/II. Északi csoportjában. Reális cél ugyanakkor az előrelépés, hiszen a 3. helyezett csapattól is mindössze öt pont választja el Bagyánszki Zsolt vezető edző gárdáját. Egyelőre az elmúlt két évhez képest is érezhető a visszaesés, hiszen 2019-2020-ban az első helyen, 2020-2021-ben az ötödik helyen zártunk. Az előző bajnokságok nagyrészt állandó gárdájához képest igen kicserélődött a csapat. Az is látszik, hogy sok gól „távozott” Csömörről: a bajnokságban a legkevesebb gólt dobtuk, a tabellán mögöttünk álló négy csapat is előttünk jár a gólszerzésben. A gólarányunk viszont nem rossz (286-307), aminek a hatékony védekezés és olykor igen jó kapusteljesítmény az oka. A tabellán csak az első négy helyezett csapat kapott kevesebb gólt a Csömör KSK-nál. A távozó játékosok helyére két új, tapasztalt játékos érkezett, de a távozók nagy részét az ifjúsági csapatból feljött tehetségekkel pótolták (pl. Hullán, Forsthoffer, Ördög). Közülük is kiemelkedik Ríz Bulcsú, aki ősszel már az első számú kapusa lett az együttesnek. A legeredményesebb góllövő a korábban az NB/I-et is megjárt Bakos György 66 góllal, amit mindössze kilenc mérkőzésen ért el, őt követi Bártfay András 11 mérkőzésen elért 52 góllal (utóbbi az elmúlt két év legjobb góllövője volt a csapatban).
A csapat teljesítményéről edzői értékelés a Csömör Sport honlapon jelent meg, amely itt olvasható:
http://csomorsport.hu/kezilabda/2021-dec-16-0101/jobb-vedekezesen-lesz-hangsuly

            A női kézilabdásoknak szerényebb a múltjuk és szerényebbek a jelenlegi eredményeik is. Ugyan néhány éve még a megyei bajnokságot is megnyerték, ám az előző évben és most is a tabella hátsó harmadában találhatóak Turák Csaba tanítványai (igaz, két mérkőzéssel kevesebbet játszottak mint a két ponttal előttük álló csapat). A tabellát a Dunavarsányi Torna Egylet vezeti. A jelenleg a Pest megye I. osztályában szereplő együttes az utolsó előtti 9. helyen tanyázik a tabellán: kettő győzelem mellett nyolc vereség a mérleg, 227-343 a gólarányuk. A legeredményesebb góllövő Sári Szilvia 40 góllal, őt Karván Andrea (26), Nehéz Tímea (24), Paulovics Bianka (22) és Goldstein Eszter (20) követik. Több nagy vereség mellett olykor hősies helytállás jellemezte a gárdát, hiszen volt, amikor a sérülések és covid fertőzés miatt eleve kisebb létszámban, hat mezőnyjátékossal játszott az együttes. A férfiakhoz hasonlóan a nők között is több fiatal játékos kapott rendszeres játéklehetőséget.

(Fotó: Csömör Sport, www.csomorsport.hu)
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.