A csömöri iskolások a legmenőbbek

Igazi jó ügyért, a látássérültek hangos könyvtárának fejlesztéséért futottak, ráadásul mindenkinél többen a csömöri diákok szombaton.
 
A Vivicitta hagyományos fővárosi futóverseny mozgalom idei első napján ismét „jó ügyekért” futhattak a csapatok a Margitszigeten. 2016 óta a csömöri iskolások is neveznek, méghozzá nem az ilyenkor megszokott témákban: ugyanis kezdettől az olvasás népszerűsítését írták zászlajukra. „Az olvasni jó” és „Az olvasni menő” transzparens mellé ráadásul idén egy újabb molinót vittek magukkal: „Vakmerő kihívás”. A szervezők a látássérültek számára készítendő hangos könyvek támogatásában jelölték meg a célt.
            A 2 400 méteres futógála igazi fesztivál volt 2019-ben is, a szigeten egymás mellett sorakozott többtucat stand – de még a standok között is a csömöri tűnt ki talán leginkább. Itt ugyanis számos játék imitálta azt, hogy milyen is lehet a világa egy látássérült gyereknek. Különlegesség volt továbbá a Láthatatlan kiállítás „kitelepülése”, hiszen úgy tudjuk, ők most jelentek meg először szabad téren. Neves kortárs írók, Finy Petra és Kalapos Éva Veronika is jelen voltak, futottak, dedikáltak, álltak ki a jó ügyért. A sok-sok kísérő és futó szülő mellett több pedagógus is részt vett az akcióban, Lencsés Szilvia pedig már 2016 óta a kezdeményezők között van. Szintén minden évben csatlakozik az akcióhoz Fábri István polgármester, aki Csömörről ezúttal is kerékpárral tekert el a Margitszigetre majd futott a csapattal.
            Az egész akció lelke, motorja Bihari Réka szülő. Ő szervezi ezt a rendkívül értékes, szinte mozgalommá érő csömöri jó ügyes eseményt, amely idén bizonyos értelemben csúcsra ért. Egyrészt azért, mert a zászlóra tűzött célnál (a látássérültek irodalmi élményhez segítése) nehéz elképzelni nemesebbet, másrészt azért, mert a sok-sok ezer fős rendezvényen a Csömöri Mátyás Király Általános Iskola csapata nyerte el a különdíjat: a másfélszáz csömöri diák résztvevő, futó minden iskolánál magasabb létszámot jelentett 2019-ven. Gratulálunk!

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.