Vádemelési javaslat Takó Csaba ellen okirathamisításért

2019 nyarán ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Csömöri Sport Kft., az V. kerületi rendőrségi nyomozás februári lezárulta után viszont a fővárosi ügyészségek már Takó Csaba edző, korábbi egyesületi elnök ellen emelhetnek vádat csömöri gyerek focisták Rubeola FC-be történő botrányos átigazoltatása ügyében.

A közismert általános iskolás judos akció mellett a Rubeola futsal csapata is felhasználta a csömöri gyerekeket a választási kampányban 2019 őszén. Ez utóbbi oka az volt, hogy az egyesület akkori vezetője-edzője, Takó Csaba a FIDESZ-csapat tagjaként indult a választáson, az azóta már elsőfokon börtönbüntetésre ítélt polgármesterjelöltjük támogatásával.
Idézzük fel a falu közvéleményét igencsak felkavaró, korábban példanélküli közéleti eseményeket hozó időszak eseményeit röviden!
A Csömöri Sport és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. 2019 nyarán tett rendőrségi feljelentést, mert a Rubaola FC Egyesület úgy próbálta nyáron átigazolni a Csömör KSK-ban (is) sportoló, különböző utánpótlás korú gyerekeket (több mint harminc főt!), hogy a sport kft. ügyvezetőjének, Válé Flóriánnak a távollétében valaki aláhamisította az ő aláírását. A feljelentés után kiderült, hogy több szülő aláírása is hamisan szerepelt az átigazolási papírokon. Mire a dolgok rendeződtek a szülők számára is kissé átláthatatlan viszonyok között (a gyerekek egy része kettős igazolással szerepelt), a KSK felnőtt csapatát hétről-hétre pontlevonással büntették a bajnokságban, mert nem tudott kellő számú utánpótlás korú gyerekkel kiállni az MLSZ által kötelezően előírt mérkőzéseken, tornákon.
Egy ideig mindenki azt gondolta, hogy az egész akció egyszerűen Takó Csaba személyes bosszúja volt, mert nem hosszabbították meg a nyáron lejáró szerződését, amivel a futsal és a nagypályás labdarúgás helyi vezetői munkáival bízták meg korábban (a futsal utánpótlás csapatai viszont továbbra is kapták a támogatást az önkormányzattól). Szeptemberre azonban kiderült: az igazi ok politikai volt, hiszen a FIDESZ csapatában tűnt fel képviselőjelöltként (hivatalosan ugyan függetlenként, mint apósa, Boross Jenő, de mindketten FIDESZ logóval és a kormánypárti csapattal együtt kampányoltak, de még a hivatalos választási oldalon is FIDESZ-képpel szerepelnek).
Sőt, mint ahogy kiderült, a rubeolások által tudatosan végzett és a szülők körében közvetlenül is folytatott akkori hangulatkeltés mögött a Rubeola FC és a helyi FIDESZ akkori alelnöke közötti cég- és klub „egyesítés” húzódott meg (erről itt írtunk részletesen). A fő terv, a helyi önkormányzati választás megnyerése és a sport kft.-ben a vezetői pozíciók megszerzése azonban a kínosan nagy választási bukással összeomlott. A Csömöri Sport Kft. és a Rubeola FC útjai értelemszerűen elváltak. A futsal NBI-es indulási jogot Takóék eladták (egyes hírek szerint 8 millió Ft-ért) a másodosztályból való feljutásról lemaradt Újpest Futsal Club részére.
A rubeolások jelenlétét a klubban egy „R” betű is hirdette, hiszen a lila-fehérek Újpest FRC néven indultak akkor a bajnokságban. Takóék Újpesten sem húzták sokáig – információink szerint ott is hamar „megszerettették” magukat… –, és nem csak ő került ki az elnökségből, hanem a csapat nevéből is az R betű.
Takó viszont ismét nem sporttevékenységével, hanem egy ellene hozott vádemelési javaslattal került be ismét a sajtóhírekbe. A Magyar Narancs online írta meg a napokban, hogy Budapest V. kerületi Rendőrkapitánysága (két és fél év után) lezárta a nyomozást és vádemelési javaslattal átadta az ügyet a VIII. és XIII. kerülti ügyészségeknek. Az írás itt olvasható.

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.