Polgári engedetlenség a szomszédos középiskolákban is

A Szerb Antal Gimnáziumban, a Corvin Mátyás Gimnáziumban és a Dunakeszi Szakközépiskolában is tiltakoznak a tanárok a Kormány egyoldalú döntése ellen.

Sok csömöri diák, szülő számára a két közeli, XVI. kerületi középiskola történései fontosak lehetnek. Nos, mindkét intézményben csatlakoztak a pedagógusok ahhoz a néhány napja indult polgári engedetlenséghez, amelynek során a tanárok az ellen tiltakoznak, hogy a Kormány – igen agresszív módon a tervezett március közepi sztrájk bejelentése után (!) – egyoldalúan megnehezítette a törvényes tiltakozás lehetőségét a pedagógusoknak. Nem vették fel a munkát ezért és „A sztrájk alapjog!” feliratú transzparenst feszített ki több tucat pedagógus a cinkotai Szerb Antal Gimnáziumban, majd a mátyásföldi Corvin Mátyás Gimnáziumban. A tiltakozási térképre felkerült a Csömört is magában foglaló Pest megyei 5. számú választókörzet központjában, Dunakeszin működő  Radnóti Miklós Gimnázium, ahol szintén tiltakoztak a tanárok. Érdekesség egyébként, hogy a Csömörhöz legközelebbi középfokú oktatási intézmény, a XVI. kerületi Szerb Antal Gimnázium diákja volt korábban a XVI. kerületi polgármester, Kovács Péter, és Csömör polgármestere, Fábri István is.
            Január 31-én, még a sztrájkjog központi szigorítása előtt a Csömöri Mátyás Király Általános Iskolában is sztrájkoltak a pedagógusok, melyet a csömöri szülők igen széles szolidaritása kísért, jogosnak ítélték gyermekeik tanárainak követeléseit.
(Címfotó: Mérce.hu)

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.