Kiváló szánkópályák a Kálvária-erdőben

A pénteki hóesés után szombaton már kiválóan lehetett szánkózni a Kálvári-erdő dombjain.

Többen nem tudják, de a közkedvelt „Kalin” a térség legjobb szánkópályái találhatók.
Jó ideje már a „Völgy” pálya a legnépszerűbb, ami a Bulgárkertből felsétálva érhető el (pontosabban: ideáig tart): egy jól sikerült, lendületes csúszás a hosszú pályán 300 méteres önfeledt szánkózást eredményez. Mellette azonban több kisebb pálya is van, ahol a vállalkozó kedvű gyerekek kanyargós, ugratós dombokon, a kisebbek rövid, lankás részeken próbálkozhatnak. A Völgy pályái szombaton kiváló minőségűek voltak, valószínűleg még pár napig megmarad itt a csúszásra alkalmas hó.
A Kálvária másik oldalán (15 perc kényelmes séta át az erdőben), a „Kereszteknél” is még tökéletes volt a hó minősége: a stációk közötti útvonal a Völgy nagy pályája után a második leghosszabb, de itt más, kisebb pálya nincsen. A déli-délnyugati fekvés miatt errefelé mindig hamarabb olvad el a hótakaró, talán vasárnap még megfelelő lesz.
Természetesen sok más kisebb-nagyobb domb is kellemes téli kikapcsolódást kínál a gyerekeknek, családoknak és a mozgékony felnőtteknek. Az idei télen immár harmadszor is hóesésben volt részünk, amit ezekben az években igencsak meg kell becsülnünk…
(Fotók: Csömöri Hírek.)


 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.