Rendőr is egyre kevesebb van…

Sokkoló adattal szembesülhettünk nemrég: a körzeti rendőrség létszáma több mint a felére csökkent az utóbbi években.

Az önkormányzat június közepi képviselő-testületi ülésen a Gödöllői Rendőrkapitányság megtartotta éves beszámolóját, melyből kiderült, a rendőrség is jelentős ember- és eszközhiánnyal küzd. A Kistarcsai Rendőr Örs megfelelő működtetéséhez szükséges huszonnégy rendőr helyett jelenleg a fele (!), tizenegy munkatársuk látja el Kistarcsán, Kerepesen, Nagytarcsán, Mogyoródon és Csömörön feladatait. Az már csak hab a tortán, hogy az egész Gödöllői Rendőr Kapitánysághoz tartozó mintegy 26 településre egy, azaz egyetlen darab sebességmérő traffipax készülék jut – ez utóbbi abszurd vagy éppen cinikus adalék, kinek hogy tetszik, ahhoz a kérdéshez, hogy a helyi lakosok egyre több és több traffipaxot követelnek a gyorshajtások megfékezésére…
Sovány vigasz, hogy az állományban lévő rendőrök mindegyike tényleg erőn felül, a kötelező munkaidőt jócskán túlteljesítve, igen szerény bérért dolgozik, folyamatos együttműködésben a helyi polgárőrséggel.
Az elmúlt évek pedagógushiánya, a státusztörvény bevezetése és az alulfizetettség Csömörön mára azt eredményezte, hogy a helyi általános iskolából mintegy tíz pedagógus távozott a tanév végével, azaz, a nyár egyik jelentős kérdése, hogy kik fogják tanítani a helyi gyereket a következő tanévtől. A gyermekes családok ellátását tovább veszélyezteti a jelenleg zajló védőnői hálózat államosítása is, mely miatt a jelenleg három dolgozó védőnőből kettő július elsejével felmondott, így nyártól egyetlen védőnő látja el a csömöri kisgyerekes családokat. (A negyedik körzet védőnője jelenleg GYES-en van, az ő munkáját az utóbbi időben ideiglenesen a másik három védőnő közös helyettesítéssel látta el.) Mind erről itt írtunk korábban.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.