Remek tavaszi rajtot vettek a Csömör KSK csapatai

A férfi kézilabdázók megnyerték az NB/II-es csoportjuk alapszakaszát, a labdarúgók idegenbeli győzelmekkel kezdték a tavaszi idényt.

Az NB/II G csoportjában szereplő férfi kézilabda csapat hibátlan teljesítménnyel zárta az alapszakasz mérkőzéseit. Kovács István vezető edző tanítványai minden ellenfelüket (Dabas, Túrkeve, Üllő) igen meggyőző játékkal, legalább tíz góllal verték az elmúlt hetekben. Különleges mérkőzés volt a záró forduló, ahol az üllőiek a mérkőzés nagy részében vezettek, ám ez után olyasmi történt, ami ezen a szinten talán példa nélküli: miután a csömöri gárda az 50. percben egyenlített, olyan mértékben hagyta állva addig remeklő ellenfelét, és úgy produkált egy tíz gólos sorozatot, hogy az ellenfele egyetlenegy gólt sem tudott lőni (37-27)! Az alapszakaszt az első helyen záró együttes számára rövidesen kezdődik a rájátszás a felső házban, a küzdelem a dobogós helyezésekeért. Az eddigi legjobb góllövők: Bátky Bence 71 gól, Tóth-Fekete Barnabás 59, Homor Dániel 59, Szegedi Csongor 44, Bártfay András 36.

A labdarúgók közvetlenül a dobogós helyen állók mögött, az ötödik helyen kezdték a tavaszi idényt a Pest megyei bajnokság II. osztályában (Északi Csoport). Az első mérkőzésen a szomszédos Kistarcsa elleni presztízsmeccsen, változatos mérkőzésen, a 92. percben lőtt góllal nyerték meg a találkozót (3-4). Idegenben közel tíz éve nem sikerült a kistarcsaiakat legyőzni, most a rutinos, meghatározó játékosok góljai hozták meg a sikert (Dencz D. Szanyó D., Krizsán Gy., Tihanyi Á.). A következő ellenfél az Ecser csapat volt. A mérkőzés nagy részében dominált Illés Károly és Farkas Sándor vezető edzők együttese, ám a Kistarcsa elleni mérkőzéshez hasonlóan itt is az ellenfél szerezte az első gólt. Végül Czakó G., Szanyó D. (11-esből) és Siskó Manó (11-esből) góljaival 3-2-es győzelemmel utazhattak haza a fiúk, és továbbra is harcban vannak a dobogóért.
A labdarúgók a tabellán előttük álló Valkó csapatát fogadják szombaton 17.00 órakor a Csömör Sportközpontban. A héten lesz azonban még egy igen fontos találkozó, hiszen a csapat újkori, tízéves történetében először sikerült megélni a kupatavaszt, így szerdán 18.30 órakor a korábbi nagy múltú, most azonban a megyei első osztályban szereplő Vác VLSE gárdáját fogadják hazai pályán.
(A fotót a Csömör Sport bocsájtotta rendelkezésünkre szurkolók által készített felvételekből.)

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.