Pártok a faluban mostanság…

Körbenéztünk, mi a helyzet Csömörön az országos pártok helyi alapszervezeteinek háza táján.
 
A múlt évi tavaszi parlamenti választások és az idei tavaszi európai uniós választások közötti félidőben érdemes egy gyors helyzetjelentést tenni arról, vajon milyen pártok működnek a nagyközségünkben. Íme, a lista, szigorúan ábécé sorrendben.
   Demokratikus Koalíció. A Gyurcsány Ferenc vezetésével alakult párt helyi szervezete az egyik legaktívabb pártpolitikai csoport Csömörön. Önálló facebook oldaluk van, amely napi szinten frissül döntően országos, olykor helyi hírekkel. Települési vezetőjük Antal Tibor. Az áprilisi parlamenti választáson a baloldali összefogás közös, DK-s jelöltje, Rónai Sándor a településen jól szerepelt.
   FIDESZ-Magyar Polgári Párt. A kormánypárt jelöltje, Tuzson Bence győzött az országgyűlési választáson. A pártszervezet elnöke Baczkó Norbert. Az egyik alelnök Farkas Bence, a másik, dr. Vass Zoltán múlt év nyarán bekövetkezett halála után, Bánhidi Balázs lett. Facebook oldaluk és honlapjuk egy-két hetente frissül nagyrészt országos, kisebb részben helyi hírekkel.
   JOBBIK Magyarországért Mozgalom. Helyi pártalapszervezetük információink szerint néhány éve már nem működik, jóllehet van helyi aktivistájuk és a parlamenti választáson a második legjobb ellenzéki eredményt érte el jelöltjük, Varga Zoltán Péter.
   Kereszténydemokrata Néppárt. A szervezet elnöke Vella Nándor, korábbi alpolgármester. Szervezeti titkár Harmath Diana. A Fidesztől függetlenül működnek.
   A legaktívabb csömöri LMP-s aktivista néhány éve elhunyt. Alapszervezetük nincs, de az országos átlag fölött szerepelt a párt a tavaszi országgyűlési választáson.
   A Magyar Munkáspárt elnöke Árvai János. Helyi tevékenységükről nem sokat tudunk, de volt már, hogy koszorúztak községi ünnepségen.
   Magyar Szocialista Párt. Elnöke Sebestyén Béla, aki korábban Újpesten alpolgármesteri posztot is betöltött. Helyettese Vidra Istvánné. Még mindig az egyik legnépesebb helyi pártalapszervezet.
   Több pártszervezetről nem tudunk. Igaz, információink szerint a nagyközségben két kisebb pártnak is lakik vezető funkcionáriusa, illetve korábbi országgyűlési képviselőjelöltje.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.