A falun kívül, a közösséggel szemben

Március 15-e tiszteletére a hagyományokhoz híven koszorúzást tartottak Csömörön. A helyi Fideszt képviselő személyek ettől teljesen eltérő időpontban, külön, egyedül, minden közösséget negligálva koszorúztak és más időpontban.

A településen több mint három évtizede az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc tiszteletére rendezett ünnepség a legnagyobb nemzeti ünnepi megemlékezés, ráadásul egy évtizede ekkor adják át a legrangosabb helyi kitüntetéseket. Így volt ez idén is.
A szerda délutáni eseményen koszorút helyezett el a települési önkormányzat, a szlovák nemzetiségi önkormányzat, a német nemzetiségi önkormányzat, meghatározó helyi civil szervezetek és intézmények (pl. kertbarátok, Csömöri Civil Egyesület, Gloria Victis Alapítvány, Via Veritas, Laky u. óvoda); továbbá a művelődési ház által szervezett ünnepi műsorban többek között az általános iskola, a zeneiskola, a Csicsörke Néptánc Egyesület működött közre, illetve számos díszpolgár és községért emlékérmes, egyházi közösségek és egyéb intézmények képviselői voltak jelen az eseményen. Vagyis: a nagyközség társadalmi életének meghatározó szereplői.
A néhány év alatt a három vezetőt is „elfogyasztó”, helyi Fideszt képviselő három ember (Bánhidi Balázs, Boronkai Zita, dr. Majoros Tímea) viszont úgy döntött: mindenkitől külön, délelőtt helyezik el a szervezet koszorúját, és erről büszkén még hírt is adnak a közösségi oldalukon… Az egész faluközösséggel szembe menve, külön állásukat nem először fejezték már ki ily módon, de látványosan távol maradnak egy ideje az 1956-os megemlékezésektől is a Gloria Victis Emlékműnél.
A március 15-i csömöri ünnepségről itt olvashat és itt.

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.