Most kicsit rövidebb úrnapi virágszőnyeg Csömörön

A veszélyhelyzet kihirdetés óta az első nyilvános, szabadtéri közösségi eseményt tartották a településen vasárnap délelőtt.

A vallási alkalmakra a járvány alatt még a legszigorúbb időszakban sem vonatkozott általános tiltás. A járványügyi helyzet folyamatos javulását is figyelembe véve ezért úgy döntöttek, hogy idén is megtartják a körmenetet, amit a helyi önkormányzattal egyeztetve szerveztek meg. A szentmisét szabadtéren, a templom melletti hivatali parkolóban rendezték meg, amelyet Bellovics Gábor SJ atya, jezsuita szerzetes celebrált. Az egyházközség felhívással élt a hívekhez, hogy a tömeg elkerülése érdekében lehetőség szerint senki se hívja más településen élő ismerősét az eseményre. A kétszáz fős szertartás ideje alatt igen meleg, napsütéses idő volt, majd nem sokkal a zárás után megérkezett a hatalmas vihar, eső.
A sokszor megcsodált virágszőnyeg és a sátrak („butkák”) is elkészültek korán reggelre. A csömöri szinten most jelképes hosszúságúnak számító útvonal a templomtól indulva kanyarodott az Erzsébet utcán a hivatali parkolóba, majd a polgármesteri hivatal bejáratától fölfelé a zeneiskola sarkáig, végül vissza lefelé a Szabadság úton a parókiáig.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.