Távozik a csömöri gyülekezet éléről Johann Gyula evangélikus lelkész

Az evangélikus teológia felkérését elfogadva az országos diakóniai képzés szervezését végzi idén ősztől a helyi egyházközség jelenlegi vezetője.
 
A január 26-i istentisztelet végén jelentette be Johann Gyula evangélikus lelkész, hogy február 1-től az Evangélikus Hittudományi Egyetem félállású oktatójaként vezeti az újonnan kialakított Diakóniai Képzési Központ munkáját. Az őszig terjedő átmeneti időben, amikortól már főállásban folytatja ezt a munkát, a helyi gyülekezetben várhatóan ideiglenesen megbízott lelkipásztorként végzi a szolgálatot. Ez alatt az idő alatt a csömöri egyházközség világi vezetése, a presbitérium feladata, hogy az általa meghatározott módon, pályázat útján vagy felkéréssel hív a településre új gyülekezeti vezetőt.
            Johann Gyula 13 éve a Csömöri Evangélikus Gyülekezet lelkésze. A Semmelweis Egyetemen már évek óta dolgozik oktatóként a Mentálhigiéné Intézetben. Az országos egyházi vezetés megkeresése is már egy ideje folyamatos volt felé, hogy álljon az élére az országos diakóniai hálózatban tevékenykedő egyházi munkatársak képzésének, illetve vegyen részt intenzívebben a lelkészek lelki gondozását végző munkában. Johann Gyula komoly egyházzenei múlttal is rendelkezik, így nem véletlen, hogy az ő ideje alatt alakult meg az evangélikus kórus, illetve az ő vezetésével fúvós zenekara is van a gyülekezetnek, amelynek tagjai között találhatóak zenei tanulmányokat folytató gyermekei.
(Fotó: www.evangelikus.hu)
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.