Szomorú halálhírek év elején

Csak kapkodjuk a fejünket: ez az év is úgy kezdődik, mint ahogy az ősz indult, több ismert helyi közösségi személyiség, csömöri polgár halálhírével…

            Múlt év őszén még otthonában köszöntötte az önkormányzat a szép korú Forróné Lassan Kati nénit. A 90 éves, mindig mosolygó és jókedvű dédnagymamával még az utóbbi években is sokan találkozhattak a Kossuth utcai Coop bolt (”Szövi”) előtt otthoni terményeket árulni. Egy kisebb, háztartási baleset után került kórházba, de a rehabilitációját más betegség akadályozta meg és örökre elment közülünk január közepén.
            Szintén szép korú polgárként köszöntötte otthonában nyáron sok-sok családtag, rokon, ismerős Winkler Jánost, Csömör díszpolgárát. A jókedvű, derűs, egyenes tartású, komoly ’56-os forradalmi múlttal rendelkező dédnagypapa az első csömöri kézilabdacsapat utolsó, még élő tagja volt. A Gloria Victis Alapítvány Kuratóriumában kezdettől aktív szervezőként kapcsolódott a nagyközség életébe. Hosszas betegség után, januárban érte a halál. Az önkormányzat és a sport kft. is megemlékezett róla.
            70 éves korában, január utolsó napjaiban hunyt el Radványi Róbert. A Csömöri Horgász Egyesületnek szinte kezdettől elnöke volt, a település sportéletében korábban fontos szerepet játszott a kilencvenes évek kézilabda szakosztályának egyik vezetőjeként. A Csömöri Hírmondó című újságot sokáig az ő házi nyomdájában készítették. 1998-ban és 2006-ban is indult a helyi önkormányzati választásokon, ismert személyisége volt a helyi közösségi életnek. Az utóbbi években már többször betegeskedett -  többet már nem tud lemenni kedvenc helyére, a mindig szívén viselt Csömöri Horgásztóhoz…
 

Hozzászólások

Ez az életünk. Jövünk - megyünk. Mindannyian hagyunk magunk mögött valamit. Jó, ha a múltunk pozitív lenyomatot hagy. Éljünk így.

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.