Két új áruház is nyílik Csömörön

A csömöri Príma látványterve

Lehet, hogy fél éven belül már két új helyen is vásárolhatunk: a Laky-sarkon Príma üzlet, a Határ úton Next Stop üzletközpont nyílik.
 
Príma üzlet a Laky-sarkon
 
Múlt évben adott el az önkormányzat kifejezetten kereskedelmi célra a Laky-sarkon több mint 3000 négyzetméteres területet. A Szedervölgyi-erdő egy részét már a kilencvenes évek óta értékesítette volna a helyi vezetés. Korábban nyugdíjas otthon tervei készültek el a területre, majd általános gazdasági célra jelölték ki az erdő nagy részét. Végül 2011-ben úgy döntött a képviselő-testület, hogy az erdő döntő része hosszú távon maradjon meg rekreációs célra erdőnek, és mindössze 2000 négyzetméter, a magasfeszültséges vezeték mellett legyen hasznosítva gazdasági célra. Ehhez „csaptak” még hozzá a Laky bekötő út mellett 1 000 négyzetmétert, ahol a korábbi tervek szerint a buszvégállomás lett volna, de utóbbi átkerült a Laky-park szélére.
2016-ban nyilvános pályázat útján 38,5 millió Ft-ért szerezte meg a területet a budapesti székhelyű S. Bedi Kft. A cég jelenleg három helyen, Csákváron, Biatorbágyon és Dél-Budán, a Fehérvári úti Vásárcsarnokban Príma élelmiszerüzletet működtet, franchise rendszerben. Csömörön is ilyen üzletet nyitnak, összesen 800 négyzetméteren. A tervezés már régóta zajlik, az önkormányzat tervtanácsa azonban az eredetileg modern stílusú, nagy üveg felületeket tartalmazó elképzelés újratervezését kérte egy hagyományosabb kialakítású, a környezetbe jobban illeszkedő épületre. Sőt, az utóbbi hónapokban még a környező lakók kérését is figyelembe véve módosították a terveket úgy, hogy az áruszállítás nagy része ne a lakóházak, hanem a bekötő út felé történjen.
A területen az előírásoknak megfelelően sok parkoló is épül. Lesz néhány kisebb üzlethelyiség is, ezeket kiadják. „Várjuk a csömöri kereskedőket, szolgáltatókat is az üres helyiségeinkbe, szeretnénk jó együttműködést kialakítani a helyi vállalkozókkal. A Csömörön épülő szupermarketben 3 db 35 és 65 nm közötti üzlethelységet lehet majd bérelni profilkötöttség nélkül.” – mondja Bederna Péter, a cég ügyvezetője. (Az üzlethelyiségek bérlésével kapcsolatban a peter.bederna@sbedi.com címen lehet érdeklődni.)
A 2015-ös lakossági közvélemény-kutatás szerint jelentős igény lesz az üzletre, különösen a környéken élők körében, hiszen már lassan egy éve megszűnt az itteni egyetlen sarki kisbolt. A Príma üzletet a tulajdonosok szeretnék még idén megnyitni, bár az elhúzódó engedélyezési eljárás ezt egyelőre bizonytalanná teszi.
 
Next Stop üzletközpont a Határ úton
 
Az új bevásárlóközpont a régi Bricostore épület teljes átalakításával nyílik meg. Többek között várhatóan drogéria, játékbolt, több ruhaüzlet, elektronikai szaküzlet lesz az egyszintes üzletközpontban. Sőt, az is lehet, hogy ez még csak az első lépés, mivel engedélyezés szempontjából is a jelenlegi épület belső átalakítása, hozzáépítés nélkül tűnt a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak
A Bricostore a gazdasági válság elhúzódó hatására 2012 végén zárta be magyarországi üzleteit, köztük a 2005 óta működő csömörit is. A cég azonban nem akart kivonulni Magyarországról, amiről Philippe Bresson francia ügyvezető személyesen is tájékoztatta Fábri István polgármestert, akivel az elmúlt két évben több alkalommal is találkozott a Polgármesteri Hivatalban. Az üresen maradó épületekre több hasznosítási forgatókönyv készült: néhány üzletet az OBI áruháznak adtak bérbe (pl. Fóton), két helyen távol-keleti ruházati bolt nyitott meg, Székesfehérváron pedig Next Stop néven üzletközpont.

Next Stop Üzletközpont Székesfehérváron, az egykori Bricostore épületében

Ez utóbbi a terv Csömörön is. A cég tulajdonában lévő több mint 8000 négyzetméter alapterületű üzlet egyes helyiségeinek kiadásáról már előrehaladott tárgyalások folynak, mint ahogy a belső átalakítások is zajlanak. Várhatóan nyár végén tudnak biztosat mondani a cég vezetői mind a nyitás időpontjáról, mind a véglegesen leszerződött boltok listájáról. A tervek szerint azonban még idén ősszel megnyílik a Határ úton a Next Stop Üzletközpont az Auchan és a Decathlon mellett.
 

Hozzászólások

Nagyon várják már a háziasszonyok,hogy talán majd egy helyen betudjon vásárolni egy ebédre valót.

Hozzászólok