Februártól új munkatársak az önkormányzatban

A héten lejárt több önkormányzati álláspályázat beadási határideje.
 
Két olyan posztra is álláspályázatot írt ki az önkormányzat decemberben, amelyre nem kötelezte semmilyen törvényi előírás, ám a versenyeztetés úgy tűnik, ebben a ciklusban is fontos szempont maradt a civil képviselő-testület számára. A jelenleg a hulladékszállítást végző településszolgáltató ügyvezetői állására és a főépítési munkakörre vártak jelentkezőket. Ezenkívül egy területi védőnői álláspályázat is lezárult néhány napja.
            A Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetői posztjára négy pályázat érkezett. Két csömöri, egy gödöllői és egy isaszegi jelentkező adta be pályázatát. Az állás meghirdetésének két oka is volt. Egyrészt még múlt év elején abban egyeztek meg az önkormányzat vezetői és Válé Flórián ügyvezető, hogy utóbbi a nonprofit sport kft. vezetése mellett csak ideiglenesen, kb. egy évig vállalja a feladatot a hirtelen támadt törvényi változások miatt lényegében kényszerből felállított másik cég élén. Másrészt az állásmeghirdetés szerint a hulladékszolgáltatás megszervezésén túl lényegében a községgondnoksági feladatok is szerepelnek a munkaköri leírásban, ugyanis az önkormányzat össze kívánja vonni a településszolgáltató nonprofit kft.-vel a Csömöri Községgondnokságot. Ezt egyébként egy nemrég lezárult szakértői vizsgálat is javasolta. A községgondnokságot is ideiglenes vezető, Lukács Gábor irányítja jelenleg, aki a novemberben lemondott Klacsán István helyett „ugrott be” erre a munkára az önkormányzat műszaki osztályáról és aki a jelenlegi pályázók között található.
            A főépítészi posztra nyolcan jelentkeztek, akik közül a hét fővárosi jelentkező mellett egy vidéki, Pásztóról érkezett érdeklődő található. Főépítésze múlt év ősze van a csömöri önkormányzatnak, Király Noémi személyében, aki megbízásos viszonyban tölti be ezt a posztot. Megbízatása azonban csak februárig szól, mert a választások előtt nem akarta hosszú időre megkötni a kezét az új testületnek a régi vezetés, és nem szerződött hosszabb időre a főépítésszel, akinek alkalmazását szintén új törvényi előírások tették kötelezővé.
            A harmadik álláspályázat jelentkezési határideje is lezárult. A területi védőnői állásra decemberben nem sikerült megfelelő jelentkezőt választani, így újra kiírta a testület a pályázatot. A már harmadik alkalommal meghirdetett területi védőnői posztra ismét kicsi volt az érdeklődés, mindössze egy jelentkező akadt. A szintén megüresedett iskolai védőnői posztot ugyanakkor már korábban betöltötték pályázat útján, jelenleg próbaidejét tölti a megválasztott védőnő.

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.