Az ipari szocreál végnapjai Csömörön

A héten birtokba vette az önkormányzat a HÉV-saroknál található területet.
 
Nyáron született az egy évtizede zajló perben az a kompromisszumos megállapodás az önkormányzat és a jogutód Kánaán Ingatlaniroda között, amelynek eredményeképpen az önkormányzat végleg birtokba veheti az Állomás utca és a Szabadság út sarkán álló több mint 3 000 m2-es területet. A tervek szerint a területen épül fel a központi egészségház, amely a szétdarabolt és rossz infrastruktúrájú orvosi rendelőket váltja fel egy központi épületben.
           Fábri István polgármester többször hangsúlyozta, hogy a fejlesztés másik pozitív elemeként a falu egyik központi helyén a településkép is jelentősen javulni fog, hiszen sok évtizedes régi ipari és raktár épületek helyett egy esztétikus megjelenésű közintézmény kap itt helyet.
       Az újtelepi-hőstelepi lakók gyakran emlegetik a település szégyenfoltjaként az omladozó, lerobbant, borzasztó kinézetű régi Bubiv fatelepet. Kisebb felújítás ugyan zajlott az elmúlt években a sarki épületben, de a lényegen, a falukép-romboló látványon ez érdemben nem változtatott. Sőt, az itt székelő új cégek gyakran tovább csúfították a látványt, a HÉV-végállomáson leszálló embereket szemétkupacok, rendezetlen udvar látványa fogadta nap mint nap.
         Több cég távozása „méltó” volt az ittlétükhöz: a mellékelt képek szerint hatalmas szemétkupacokat hagytak maguk mögött. Állítólag egy-két héten belül eltakarítanak volt telephelyükön – addig viszont minden arra járó csömöri gyönyörködhet a látványban…

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.