Csömörön is gyűjtik az ajánlásokat a jelöltek

A helyi választási iroda tájékoztatása szerint 2 polgármesterjelölt és 19 képviselőjelölt kérte ki az ajánlóíveket, hogy összegyűjtse az őszi önkormányzati választáson való induláshoz szükséges ajánlást a választópolgároktól.
 
Információink szerint egyik jelöltnek sem okoz gondot a minimálisan szükséges 216, illetve 72 ajánlás megszerzése, így az ő indulásuk lényegében biztosra vehető. Az ajánlóívek leadására az utolsó dátum 2014. szeptember 8. Tekintsük át röviden, kik is indulhatnak Csömörön a 2014. október 12-én zajló önkormányzati választásokon!
           
Csömöri Civil Egyesület
A jelenleg az önkormányzatban abszolút többségű civil egyesületi képviselők jelentős része ismét ringbe száll a választáson. A polgármesterjelölt Fábri István, a négy éve hivatalban lévő polgármester. A jelenlegi képviselők közül újra indul Eigler Tamás pénzügyi bizottsági elnök, Pásztor Sándor ügyrendi és közbiztonsági bizottsági elnök, dr. Szarka Zsuzsanna, a népjóléti bizottság elnöke, Tihanyi Ferenc környezetvédelmi tanácsnok, sportügyekért felelős önkormányzati képviselő, Tormay-Lesták Mária, az oktatási-, sport és kulturális bizottság elnöke. Három új tag szerepel a civil csapatban: Kadók Ferencné közgazdász, a pénzügyi bizottság külső szakértője, Rajnai Henrik villamos-üzemmérnök, egyesületi ügyvivő és Szántóné Hermányos Mária grafikus-tervező.
Biró Attila családi okokból nem indul, ám aktív segítője a civil kampánycsapatnak. Kósa István elismerően nyilatkozik a civil önkormányzat munkájáról, ám mivel úgy érzi, hogy nem kapott elég lehetőséget, most független képviselő-jelöltként száll ringbe.
 
Demokrata Kör Egyesület Csömörért
A szeretlekcsomor.hu internetes oldalon hónapok óta látható egy csapatkép, amelyről egy hete jelentették be, hogy a képen szereplő személyek önkormányzati jelöltek lesznek ősszel. Ők a Demokrata Kör Egyesület Csömörért nevű szervezet képviseletében indulnak. Polgármesterjelöltjük Bóday Ádám. Képviselőjelöltjeik: Agárdi Mihály jelenlegi fideszes önkormányzati képviselő, továbbá dr. Antal Réka, Baczkó Norbert, Bohus Mihály, dr. Hülitzer Katinka, Krizsán Tamás, Kusnyár Károly és dr. Vass Zoltán.
 
Magyar Szocialista Párt–Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért–Demokratikus Koalíció– Magyar Liberális Párt (MSZP-Együtt-PM-DK-MLP)
 
Két baloldali jelölt indul a csömöri választáson, a Demokratikus Koalíció helyi szervezője, Antal Tibor és a Magyar Szocialista Párt helyi szervezetének elnöke, Sebestyén Béla.
 
 

Hozzászólások

Meglepő! Kulturált lépés a civil egyesülettől, hogy információt adnak a jelöltekről. Nem nézve, nem kritizálva hovatartozásukat. Csak reménykedem, hogy ilyen hangvételű lesz a kampány, abban is, hogy a másik oldal is megteszi hasonlóan. Veszem a bátorságot arra, hogy itt és most felszólítom őket, hogy hasonlóan tegyék meg a bemutatást, függetlenül attól, hogy hova tartoznak a jelöltek, úgy mint a civil egyesület.

Meglepő, és korrekt! Én abban bízom, hogy marad minden a régiben.

Kedves Sándor! Én is ebben bízom! A hétvégén megkerestek aláírást kérni, de nem adtam, hát kaptam hideget-meleget bőséggel. Már itt is látszódik, hogy mire lehet számítani. Ez viszonyt nagyon elkeserítő.

Kedves Olvasó! Ez valóban szomorú és tényleg érdemes jelenteni a választási bizottságnál, mert alapvető demokratikus értékeket sért, ha a választópolgár nem döntheti el szabadon, hogy kit támogat és kit nem. El tudom képzelni, hogy vannak, akik csak azért írnak alá, hogy ne kelljen konfrontálódni, pedig ez az új támogatási rendszer elég nagy erőfeszítést követel a szavazóktól, sokkal többet, mint kezébe nyomni valakinek a kopogtatót. Az is teljesen érthető, ha valakinek egyszerűen nincs kedve végigírni a lapokat, függetlenül attól, hogy egyetért-e az ajánlást kérő szervezettel, vagy sem.

Kedves Olvasó! Nem kell elkeseredni. Múlt szombaton remélhetőleg minden csömöri postaládába eljutott a Szeretlek Csömör (Demokrata Kör Egyesülete Csömörért ) jelöltjeinek bemutatkozó anyaga. Ha mégsem kapott, akkor szívesen eljuttatok Önnek egy példányt. Ha valaki megsértette Önt akkor pedig jelenteni kell a helyi választási bizottságnál, névvel címmel adatokkal. Barátsággal: Román Sándor

Én a jövőben nem tartanék igényt a mocskolódó szórólapjaikra. Kérném, hogy a postaládámba ne dobáljanak ilyeneket.

Jó, de honnan fogják tudni, hogy melyik az Ön postaládája???

Az udvarban áll egy zöld traktor. Hátul meg tartok négy disznót és vannak kecskék is. Na, ezt a házat kerüljék.

Hozzászólok