1956-os helyi megemlékezések: a csömöri fideszesek is elbújtak

Feltűnően kevés fideszes aktivista jelent meg a helyi megemlékezéseken, helyi fideszes politikus pedig senki.

Ezt is megéltük: a magyar miniszterelnök nem mert a fővárosban központi ünnepségen megjelenni, nehogy látszódjon Oroszországból, hogy Orbán Viktor egy olyan forradalomra és szabadságharcra emlékezik, amelyet a szovjetek-oroszok vertek le.
Ennek „szellemében” nem koszorúzott a FIDESZ helyi szervezete sem a települési ünnepségen, vagyis még a kultikus Gloria Victis Emlékműnél sem tették tiszteletüket. Hosszú évek óta először nem koszorúzott a korábbi „fedő szervezetük”, a Demokrata Kör Egyesület-Szeretlek Csömör sem, de a KDNP csömöri csoportja is távol maradt.

Történelmi időket élünk…

(Akik az emlékezés koszorúját viszont elhelyezték a forradalom és szabadságharc emlékművénél: csömöri önkormányzat, szlovák és német nemzetiségi önkormányzat, a Freundeskreis, Gloria Victis Alapítvány, 1956 Magyar Nemzetőrség, Turnovszky István Keretbarát Kör, Prof. dr. Erika Schuchardt- az egyházak világtanácsának tagja, a Csömöri Civil Egyesület; a helyi általános iskola színjátszó csoportja élő műsorral tisztelgett a pesti srácok előtt…).
(Fotó: Vargosz)

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.