Csömöriek kedvenc helyei

Csömör tobzódik a különleges helyekben, amelyek a közösségi élet színterei, ahol jó élni, vagy egyszerűen csak jó lenni. Megkérdeztünk néhány közismert csömöri polgárt, hogy ők hol érzik a legjobban magukat településünkön.

-A Tompa utca a kedvencem - mondja Szőke Éva "néni", a nevezett utca lakója - zsák is, szép is, mindenhez közel van, és ez az otthonom.


A barátságos Tompa utca a Google utcaképén
 

Felvári Péter a Béke teret vallja kedvenc csömöri helyének. "Itt vannak a cimboráim" - mondja. Ebből azt feltételezzük, Péter valószínűleg szeret munkába járni, hiszen a kedvenc helye egyben munkahelyének is otthont ad.


A Béke tér hangulatos rendezvények színhelye is, például a "Béke téri esték" rendezvénysorozaté (Forrás: csomorihirek.hu)
 
Mihalovics Bertalan polgárőr-parancsnok több kedvelt helyéről is szívesen mesél. Egyik kedvence a horgásztó, ahol lánya esküvőjét is tartották. A sportcsarnok, a művelődési ház, mint rendezvények, események színhelye tartoznak a kedveltjei közé, a Kerékben pedig barátaival találkozik szívesen.

Heczné Lassan Mária, az idei szüreti mulatság bírónéja az aerobic-edzések számára otthont adó helyszíneket említette: ősztől tavaszig a művelődési ház, nyáron pedig a horgásztó a kedvenc helye.


Sokak kedvence a gyönyörű horgásztó (Forrás: csomorihirek.hu)


A művelődési ház bejárata a Google utcaképén
 

-A kedvenc csömöri helyem a Csömöri Tót Hagyományaink Háza, illetve a mellette lévő Kispálya - nyilatkozta Magyar Dávid. - Itt találkozom sok baráttal, táncosokkal, akikkel megbeszéljük az elmúlt napok sikereit, történéseit. Enélkül nem is kezdődik el egy táncpróba. A több rendezvénynek is otthont adó "kispályán", egy-egy rendezvény alkalmával több új emberrel ismerkedhetek meg. A hagyományőrző csoportjaink szorosabbra fűzhetik a baráti kapcsolatukat a környező csoportokkal,  egy szép és rendezett helyszínen.

A kispálya a Google utcaképén


Hagyományőrző disznóvágás a Csömöri Tót Hagyományaink Házában  (Forrás: csomorihirek.hu)
 

Kedves olvasóink! Önöknek mi a kedvenc csömöri helyük?
Írják meg kommentben!

 

Hozzászólok