Nyárbúcsúztató a Művház Teraszon

Kellemes nyárvégi hangulatban telt a Művház Terasz péntek esti programja, ahol a Sramkó Projekt kellemes jazz-zenével szórakoztatta a közönséget. A hangulatos műsor szünetébenTrázsi Erzsébet, a zeneiskola zongoratanára, drámapedagógus helyzetgyakorlatokra invitálta a vállalkozó szellemű játékosokat.

A bevezető játék nem igényelt különösebb erőfeszítést a vállalkozóktól, csupán figyelniük kellett a játékbéli szerepük említésére és ilyenkor forogni egyet. A játék során színpadhoz szokott játékosok ezután már egyre bátrabban vállalkoztak a különböző szituációs gyakorlatokra.
Az "stoptrükk" játékban az esküvői tornavágási jelenet pillanatok alatt nyert újabb és újabb érelmezéseket a résztvetvők által: ugyanaz a mozdulatsor sorbanállást, jégtáncedzést, szülést, vagy éppen haldoklást jelenített meg.
Egy másik jelenetben egy dinnyeárus győzködte a vásárlókat, akik azonban kizárólag két-két - előre megadott - mondatot hajtogattak következetesen; majd általános derültséget keltett, amikor egy óvodás korú kislány győzködte a polgármestert megszemélyesítő szereplőt, hogy két sörért vállalja a fellépést a falunapon hárfaművészként.

A Sramkó Projekt műsorának második részében vendégfellépővel is kiegészült a zenekar: az est háziasszonya, Trászi Erzsébet énekelt három dalt, nagy sikerrel.
A koncert után újra játék következett. A "zsebszöveg" játékokban először egy túl alapos patikus feszítette a fejfájással hozzá forduló beteg idegeit, de a váratlanul alkalmazandó mondatok természetesen más irányba terelték a jelenetet; majd egy babonás hölgy győzködte a kéményseprőt alakító szereplőt, hogy a hátán tölthesse ki az ötöslottó-szelvényt.
Ezt követően egy tanárnő kérte számon tanítványa édesapján, hogy a fia zaklatja. Nehezítésképpen ebben a jelenetben kizárólag kérdő mondatokat lehetett használni, de a szereplők ügyesen megoldották a feladatot. Az "ördög, vagy angyal" játékban ugyanennek a jelenetnek a folytatásaképpen az apa a saját lelkiiseretével viaskodott, hogy kikezdjen-e a fia tanárnőjével.
Végül - bár a közönség jelentősen megfogyatkozott - a szereplők már annyira belemelegedtek a játékba, hogy magáért a játékért vállalták a "távkapcsoló" feladatot, amikor is különböző tematikus televíziós csatornák (horgász, sport, jós, tudományos, vásárlási) műsorát jelenítették meg, oly módon, hogy minden csatorna műsorában szerepelnie kellett a "Légy ott!" kifejezésnek.

A Művház Terasz idén még egy alkalommal, szeptember 11-én várja a látogatókat, ezúttal latin zenével és táncoktatással, valamint a legutóbb nagy sikert aratott Kultúrkvízzel.


 

Hozzászólások

Nagyon jó dolog,hogy ilyen igényes zene kerül terítékre Csömörön. Jánost nagyon régen ismerem és nagyra tartom a zenei tudását,ez úton szeretnék gratulálni neki és a csapatának is,természetesen a rendezők is megérdemlik a tapsot.

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.