Csömörön is keresztülhaladt a Mária úti zarándoklat

Rákosszentmihályról indulva, Csömörön is keresztül haladva Máriabesnyőig tartott a Mária úti zarándoklat szombaton, amelyet a családokért szerveztek.
 
A 27 kilométeres zarándokutat a csömöri Gloria Victis emlékműről nevezték el, ahol a zarándokok meg is álltak és meghallgatták Fábián Pál alapítványi titkár rövid ismertetőjét a világ kommunista rendszereinek összes áldozatáért emelt emlékhelyről. A kiindulási pont Bp. XVI. kerületében, a rákosszentmihályi Templom téren volt. Onnan Fodor László és felesége szervezők vezetésével Árpádföldön keresztülhaladva érték el Csömört. A két település határában Fábri István polgármester fogadta a lelkes, idős és fiatal túrázókat egyaránt maguk között tudó zarándokokat, akiknek a település vezetője nemzetiszínű és települési zászlót adott át a helyi szimbolikus zászló akcióra utalva http://www.csomorihirek.hu/node/201 Tormay-Lesták Mária önkormányzati képviselő, kulturális bizottsági elnök az evangélikus útmutatóból Ézsaiás próféta igéjét (60,20) olvasta fel a rövid időre megpihenő csoportnak.
            A fő megálló Csömörön a római katolikus templomnál volt. A templomban Gutyán Mihályné Nusika beszélt a zarándoklatról, a Csömöri Úrnapi Virágszőnyeg könyv szerkesztője, Hermányos Mária pedig az anyaság teljességének megélését helyezte rövid köszöntésében középpontba. A plébánián a katolikus egyházközség vendégszeretetét élvezve frissítő és kis harapnivaló várta a zarándokokat.
            Csömör szélén, a Kistarcsa út végén a Soós Árpádék háza előtti keresztnél volt az utolsó előtti megálló. Itt már Görbe József, csömöri és kistarcsai plébános, illetve Solymosi Sándor, Kistarcsa polgármestere is csatlakozott a százfősre duzzadt zarándokcsapathoz. A Határ útnál lévő Mária úti táblát a plébános megszentelte, majd egy ima és egy Szűz Mária ének után a csapat tovább zarándokolt Kerepes és Gödöllő irányába. A végcélt, a máriabesnyői zarándokhelyet délután érték el.
 
A Mária úti zarándoklatokról itt olvashat bővebben:
http://mariaut.hu/tart-farticle-89-1312-1/Elindulunk_1Uton_a_csaladokert

 
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.