Sikeresen debütált a Művház Terasz

Igaz, nem szabadtéren, de kellemes nyáresti kikapcsolódást nyújtott az élőzene és a kvízjáték annak a körülbelül ötven érdeklődőnek, akik csütörtök este a csömöri önkéntesekből álló Kultúrkvíz csapat és a művelődési ház közös rendezvényét választották.
 
Nem kedvezett az időjárás az első Művház Terasz rendezvénynek, hiszen az egész napos eső miatt számos szabadtéri programot kellett lefújni országszerte. Hiába állt el az eső a rendezvény kezdetére, a hirtelenjében beltérivé módosult programot már nem lehetett sebtiben áthelyezni, de legalább bebizonyosodott, hogy a Terasz koncepciója terasz nélkül is jól működik.
 
A szervezőknek sikerült beltéren is megvalósítani a „lomkocsmás” hangulatot a csömöriek által összeadott bútorokból. Mándoki Ferenc (gitár, ének, szájharmonika) és Laszlok Lilla (vokál) kellemes hangulatú koncertet adtak. Többnyire Quimby-feldolgozásokat játszottak, de szerepelt a repertoárban néhány egyéb feldolgozás és persze az előadó saját számai is. A vendégeknek a fellépő zenész külön kis kvízt szervezett a koncerthez kapcsolódóan, amelynek nyereményeként saját CD-lemezeit adta át a helyes megfejtőknek.


 
Hatalmas sikert aratott az első csömöri Kultúrkvíz, melyre kilenc csapat nevezett be – ez országos viszonylatban is magasnak számít, hiszen egy-egy ilyen kvíz-esten nagyjából ennyien szoktak játszani. A csapatok két fordulóban, a legkülönfélébb témakörökben mérhették össze tudásukat, számos csömöri vonatkozású kérdés is szerepelt. A gyakorlott kvízjátékosok már előre várták az úgynevezett „kapcsolatkörös” kérdéseket, amikor is négy-öt kérdés válaszaiból egy újabb helyes válasz bontakozik ki.
(A válaszokat nem áruljuk el, mivel a Kultúrkvíz oldalán a „Napi kvíz” rovatban azok is kipróbálhatják, hogy hány kérdésre tudtak volna helyesen válaszolni, akik nem tudtak részt venni az eseményen.)


 
A játékot a HEWER elnevezésű csapat nyerte, jutalmuk egy üveg ital volt a művelődési ház büféjének jóvoltából.


 
A következő Kultúrkvíz szeptember 11-én lesz, a Latin Terasz keretein belül, de addig sem maradnak program nélkül a játszani vágyók, mert augusztus 29-én a Beugró című műsorból ismert improvizációs játékokra várja az érdeklődőket a Művház Terasz – nézőként, vagy akár szereplőként.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.