Kultúrkvízzel és élőzenével nyílik meg augusztusban a Művház Terasz

„Az egész úgy kezdődött, hogy hónapokon át ábrándozva nézegettük a művelődési ház belső udvarán a teraszt, hogy ezzel valamit kellene kezdeni…” – vallják a szervezők.
 
Idősebb csömöriek elmondása alapján a művelődési ház udvarán régen igazi pezsgő kulturális élet volt, többek között amatőr színházi előadásokkal. Néhány lelkes helyi civil úgy döntött, hogy ezt a közösségi életet valahogy felújítják, a kor elvárásainak megfelelően. Az ötlettel megkeresték Szeltner Lászlót, a művelődési ház igazgatóját, aki lelkesen fogadta a gondolatot, és rögtön egy egész programsorozatot álmodott köré. Az alulról jövő kezdeményezést tehát felkarolta az intézmény, biztosítva a helyszínt és a technikát.
 
A koncepció az volt, hogy a belvárosi „romkocsmák” hangulatát idéző közösségi teret hozzanak létre, ahol a csömöriek egy kellemes kerthelyiségben tudnak barátaikkal iszogatni, élőzenét hallgatni és játszani. Az ötletek egymást követték, és lassan körvonalazódott a rendezvénysorozat első néhány programja.
 
Augusztus 14-én a Quimby rajongói hallgathatják kedvencük számait Mándoki Ferenc örömzenész előadásában, aki ezidáig több belvárosi szórakozóhely közönségét szórakoztatta már műsorával.
A zenés blokkok között a mára országosan is elterjedt „kocsmakvíz” mintájára műveltségi vetélkedőt rendeznek a szervezők, ahol asztaltársaságok mérhetik össze tudásukat a legkülönfélébb kérdések megválaszolásával.
 
Két héttel később újabb programmal várja az érdeklődőket a Művház Terasz: ezúttal a jazz szerelmeseinek játszik a Sramkó Trió. Természetesen a játék sem maradhat el: a tévéből ismert Beugró című műsorban látott szituációs gyakorlatokban tehetik magukat próbára a vállalkozó szellemű szereplők.
 
A tervek szerint a programsorozat ősszel, illetve a következő években is folytatódik majd, ezáltal egy új, szabadtéri közösségi színtér jön létre a településen, rendszeres kulturált szórakozási lehetőséget biztosítva a helyi lakosoknak.
 
Update:
Az eseményt szervező csapat külön Facebook oldalt hozott létre, ahol minden lényeges információ elérhető a programról és napi kvízkérdésekkel hangolódhatnak a látogatók a játékra.
Az esemény FB-meghívója pedig itt érhető el.
 

Hozzászólások

nagyon jó, biztos állandó vendégek leszünk!

Na de egy fontos dolog lemaradt, hogy hogyan jutunk el a művelődési ház "teraszára"! Az utolsó simításokat végzik ugyanis a büfé és bejárat környéki átalakítások során. Az eddig igen sötét büfé világos lesz, hiszen a műv.ház udvar felé a falat kibontották és nagy üvegajtót helyeztek el: világosabb lett így nem csak a büfé, hanem a nagyterem előtti tér is, az eddigiekhez képest egészen más, barátságosabb hatást keltve. Ezen a nagy üvegajtón keresztül juthatunk ki a teraszra...

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.