Csömör is elutasítja az M0-s fizetőssé tételét

A csömöri önkormányzat képviselő-testülete megvitatta az M0-s körgyűrű és a fővárosba vezető autópálya szakaszok fizetőssé tételének tervét.
 

Az elmúlt két hétben nagy vihart kavart Magyarországon, hogy a kormány fizetőssé akarja tenni januártól az M0-s körgyűrű egyes szakaszait, illetve a fővárosba vezető autópálya szakaszok körgyűrűn belüli részeit. Több főváros környéki önkormányzat, budapesti kerület tiltakozott a terv ellen.
    December 18-ára a Fővárosi Agglomeráció Önkormányzati Társulás, amelynek tagja Csömör is, rendkívüli ülésen, egyhangúlag utasította el a tervet a Gyálon megtartott egyeztetésén. A társulás támogatta ugyanakkor a megyei autópálya-matrica rendszer racionális és az autósok számára kedvező elemeit.
    Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szintén december 18-án hasonló tartalmú határozatban utasította el a körgyűrűt és a bevezető autópálya szakaszokat érintő terveket. Az ülésen elhangzott, hogy jóllehet éppen a település előtt elhaladó körgyűrű szakasz nem lenne fizetős, ám a csömöriek Budapestre irányuló egyik fő közlekedési iránya, az M3-as bekötő szakasza már igen. A csömöri testületi határozat tartalmazza azt is, hogy az agglomerációs önkormányzati társulás maga készíttessen közlekedésfejlesztési koncepciót az érintett településekre vonatkozóan.
 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.