Korlátozzák a tehergépjármű-forgalmat a Kistarcsai úton és a Híd utca környékén

Hosszas előkészítés és egyeztetés, több lakossági fórum után végül egy „közép” erős rendelet-tervezetet véglegesített az önkormányzat képviselő-testülete a június 29-i ülésen az átmenő forgalom korlátozásáról.
 
A Kistarcsai út külterületi szakaszán, illetve a Híd utca környéki földúton augusztus 15-től tilos lesz a tehergép-jármú forgalom mindkét irányban. A településre mostantól kiadott általános behajtási tehergépjármű-engedélyek nem lesznek érvényesek ezekre az útszakaszokra. Külön engedélyt csak akkor kaphat 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű teherautó, ha pl. az itteni utcákban van telephelye vagy alkalmi munkavégzéshez (pl. építkezés) kér behajtási engedélyt. A cél, hogy az útvonalról kiszorítsák a sok panaszt eredményező, az utcákban gyakran nagy sebességgel áthajtó konténeres és egyéb teherautókat. A Kistarcsai úton néhány hónapja a patakhíd súlykorlátozása miatt már eleve nem haladhatnak át a 10 tonnánál nagyobb teherautók. A Kistarcsai út végén található műanyagüzembe járó szállító járművek így a földút felé hagyhatják csak el a települést, ők továbbra is kapnak, de csak arrafelé, behajtási engedélyt.

A Híd utca környéki állapotok rendezése is elkezdődik. Egyrészt a Híd utca augusztus 15-től „fizikailag” is, nem csak jogi értelemben lesz zsákutca. Az elmúlt két évtizedben ugyanis a zsákutca vége után két magántelken jártak keresztül az autók, kitaposva egy teljesen illegális utat, amit az önkormányzat „következetesen” nem is javított semennyire sem. A forgalmat nyár végétől elterelik egy legálisan is létező önkormányzati földútra (ami a Híd utca másik vége mellett halad el), arra lehet majd átjárni a bevásárlóközpont és a Határ úti iparterület felé. Az út jelenleg nehezen járható, egyes szakaszait benőtte a gaz, a fák, sok a szemét és nagyok a gödrök. Az önkormányzat négymillió forintot áldoz arra, hogy ezt az utat járhatóvá tegye és elvigye a nagy mennyiségű illegálisan lerakott szemetet. Az útvonal pontosan ugyanolyan hosszú lesz a Határ útig, mint volt eddig, csak várhatóan valamivel jobb úton lehet majd közlekedni (és nem magántelkeken keresztül).


A lovas közlekedést a forgalomkorlátozás nem érinti

Az átmenő tehergépjármű-forgalommal kapcsolatban nagyok sok lakossági panasz érkezett az önkormányzathoz az elmúlt 10-15 évben nem csak az erre található utcák (pl. Kistarcsai és Erzsébet utca, Árpád utca, illetve Nagy Sándor utca, Ady E. utca) lakói részéről, hanem az egész falu közlekedés-biztonsága miatt aggódók részéről is.

Hozzászólások

Most akkor ki a franc érti, hogy a fél falu őrjöng, és "Körbezárt falu" jelöléssel posztolják szanaszét a kifogásokat?!

Több verzió volt, ez lett elfogadva a június 29-i képviselő-testületi ülésen. A Szerk.

Tisztelt T. V.! Úgy gondoljuk, hogy az Ady E. utcai gyorshajtásokkal szemben releváns érveket vetett fel, ezért ha aláírná a hozzászólását és a nyomdafestéket nem tűrő szavakat kihagyná, szívesen ismertetjük a nagy nyilvánossággal. Üdvözlettel, Csömöri Hírek Szerkesztősége

Hurrá !!!! Végre megjelent az önkormányzat honlapján is a tájékoztatás.

Hozzászólok