Kétheti hírösszefoglaló - 2015. február 23.-március 8.

Hírösszefoglalónkban az elmúlt két hét fontosabb települési eseményeiről olvashatnak.
 
Február 24. kedd
A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából megemlékezésre került sor a Gloria Victis emlékműnél. A rendezvényen beszédet mondott többek között Wittner Mária, korábbi országgyűlési képviselő, 1956-os halálraítélt és Sutarski Konrád költő, a magyarországi lengyelség meghatározó képviselője.
 
Február 26. csütörtök
Csömör település is bemutatkozott a Hungexpo kiállításon. Az Egyházi és Világi Borok Fesztiváljának idei csömöri eseménye alkalmából a Gödöllő Környéki Turisztikai Egyesület standja mellett csömöri szlovák népviseletbe öltözött fiatalok osztottak települési kiadványokat, szórólapokat, illetve a nagy színpadon hagyományőrző csoport fellépésére is sor került. Az ismert országos kiállításra február 26. és március 1. között került sor a Budapesti Vásárközpontban, közismert nevén a BNV területén.
 
Február 26. csütörtök
A Fővárosi Agglomerációs Társulás, amelynek Csömör önkormányzata is tagja, ismét Gyál fideszes polgármesterét, Pápai Mihályt választotta meg elnökének. A szervezet neve múlt év decemberében vált igazán ismertté az M0-s útdíj bevezetése ellen szervezett tiltakozások kapcsán.
 
Március 3. kedd
Az önkormányzat rendkívüli képviselő-testületi ülést tartott, melyen a helyi építési szabályzat módosításával hozzájárult a Procter & Gamble helyi telephelyének bővítéséhez. A cég már zajló többtíz milliárdos beruházásától jelentős munkahelyteremtést és több adóbevételt remél az önkormányzat.
 
Március 6. péntek
„Talált tárgyak megdicsőülése” címmel rendhagyó kiállítás nyílt a Petőfi Sándor Művelődési Házban Kuzmann Mária, Mandics Mariann és Papp Ábris helyi művészek alkotásaiból.
 
Március 7. szombat
A Cit-Car Tánccsoport Egyesület a Csömöri Sportcsarnokban rendezte meg a regionális Budapest Táncversenyt.

Hozzászólok