Kétheti hírösszefoglaló - 2015. február 9-22.

Hírösszefoglalónkban az elmúlt két hét fontosabb települési eseményeiről olvashatnak.
 
Február 9. hétfő
Az utóbbi évtized egyik legnagyobb csömöri sportsikerével, az RFC Csömör futsal csapatának Magyar Kupa négy közé jutásával foglalkozott a Digi Sport TV reggeli adása. A műsorban Takó Csaba edzővel és Smeló Dávid csapatkapitánnyal beszélgetett Szombathy Pál műsorvezető.
 
Február 11. szerda
Szántóné Hermányos Mária önkormányzati képviselő vezetésével tartotta ülését a helyi Települési Értéktár Bizottság. Az agrárminisztérium felhívásához csatlakozva az új testület feladata a csömöri kulturális, sport és környezeti értékek feltárása, számbavétele.
 
Február 12. csütörtök
A választókörzet országgyűlési képviselője, dr. Tuzson Bence „Polgári est” címmel szervezett összejövetelt, amelynek vendége a helyi Zöldfa vendéglőben Szilágyi Áron olimpiai- és világbajnok kardvívó volt.
 
Február 14. szombat
A Petőfi Sándor Művelődési Házban tartotta hagyományos farsangi bálját a Turnovszky István Kertbarát Kör. A rendezvény a település egyetlen felnőtt jelmezes bálja.
 
Február 15. vasárnap
A „Farsang farka” címmel tartotta farsangi bálját a Csömöri Német Nemzetiségi önkormányzat a helyi kultúrházban. Ezzel az eseménnyel zárult a csömöri báli szezon.
     Az evangélikus gyülekezeti házban megkezdődött a több mint fél évszázados múltra visszatekintő Farsangi imahét, amelyen a csömöri evangélikusok egy héten keresztül minden este teázás és házi sütemények fogyasztása mellett búcsúztatják a farsangi időszakot. Az esteken neves egyházi vendégek, a térség lelkészei tartanak rövid előadásokat, áhítatokat.
 
Február 16. hétfő
Egyeztető megbeszélésre került sor a Csömöri Egészségház terveiről a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna egészségügyi tanácsnok, önkormányzati képviselő vezetésével, amelyre az összes helyi dolgozó meghívást kapott. Az Állomás utcai, jelenleg tereprendezés alatt álló ingatlanra tervezett új intézmény mostani számítások szerint közel 400 millió Ft-ba kerül majd és önerőből valósul meg.
 
Február 17. kedd
A német kancellár, Angela Merkel két héttel korábbi budapesti látogatása után az orosz elnök, Putyin magyarországi útját is közvetlenül érzékelték a csömöriek: az M0-s körgyűrűn haladó elnöki konvoj miatt több órás teljes útzárral szembesülhettek a fővárosba utazó, vagy onnan hazatérő autósok és gyalogosok az autóút felüljáróinál.
 
Február 19. csütörtök
A képviselő-testület elfogadta az önkormányzat 2015. évi költségvetését. Az intézmények korábbi évekhez hasonló szintű működtetése, illetve a kulturális és sportélet szintén múlt évekkel megegyező nagyságrendű támogatása mellett az elkövetkező két év fejlesztési keretének döntő részét az egészségház építésére fordítják, mivel sem pályázati lehetőség nem áll rendelkezésre erre a célra a Közép-Magyarországi Régióban, sem a bányahasznosítás bevételével nem kalkulál az önkormányzat. Ugyanezen a testületi ülésen megválasztották a Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. új ügyvezetőjét Lukács Gábor mérnök személyében, aki korábban az önkormányzat műszaki osztályán dolgozott. Ugyanő vezeti jelenleg ideiglenes megbízottként a községgondnokságot is, amely a testületi döntés értelmében néhány hónapon belül összeolvad a hulladékgazdálkodási feladatokat ellátó nonprofit kft.-vel. Egy másik álláspályázat kapcsán is döntés született, amelynek eredményeként Király Noémi lett az önkormányzat főépítésze, aki korábban a neves fővárosi Vadász és Társa építészi iroda munkatársaként dolgozott és jelenleg Leányfalu főépítészi feladatait is ellátja.
 
Február 21. szombat
A hétvége ismét a gasztronómiai élvezetek jegyében telt Csömörön. A bolhapiaccal egybekötött termelői piacon helyi és távolabbi termelők egyaránt kínálták portékáikat a Hősök terén. Néhány lépéssel odébb, a művelődési házban zajlott a kertbarát kör négy évtizedes múltra visszatekintő idei borversenye.

 
 

Hozzászólok