Leesett az első hó Csömörön

Igaz, csak kevéske hullott belőle. A fehérsége viszont minden kétséget kizáróan más hangulatot ad a falunak.
 
Mit is kell tudni a téli, hóborította Csömörről?
     Először is, hogy a fehér karácsony ritka mifelénk, mint ahogy az ország nagy részén szintén az, ezért az újév körüli hónak is már örülni kell (már aki szereti a havat). Nem volt ez mindig így, ugye? Dehogynem! Csak szeretünk fiatalságunk hangulatos, hóborította karácsonyi várakozásaira emlékezni, ami azonban akkor sem volt általános, mint ahogy mostanság sem az.
     Másodszor: a Kalin (csömöri Kálvária-domb) találhatóak a térség legkiválóbb szánkópályái. Ha csúszkálásra alkalmas a terep, senki se hagyja ki a Völgy pályáit a Bulgárkert mellett! Sőt, a kereszteknél lévő pálya is megér egy csúszást, csak ott a végén, a HÉV-sínek miatt érdemes jobban vigyázni – mondjuk persze a Völgy fő-, fekete pályája sem piskóta, kezdőknek csak felügyelet mellett ajánlott…
     Harmadszor: ha hosszan tartó nagy hideg is lesz a télen, akkor irány a Csömöri Horgásztó! Hangulatával, látványával a térségében csak a cinkotai Naplás-tó veszi fel versenyt, de a mienk persze szebb. Sőt, kellő erősségű jégtakaró esetén várhatóan ismét megrendezik a korábban nagy sikert aratott Winter Classic nevű gyerek hoki-versenyt a horgásztónál, ahol a hazai jégkorong élcsapatainak mindegyike képviselteti magát.
     Negyedszer: akármilyen idő is lesz, szilveszter környékén a Kispályán pár napig mindenképp korizhatnak a legkisebbek. Részletek itt olvashatóak.
      Ötödször: pár éve már szilveszteri futóverseny is van télen Csömörön, amit a Futapest szervezet rendez. Mondjuk ez már lezajlott, és éppen ma, december 28-án, rekord részvétel mellett, hiszen 350-en vágtak neki a különböző hosszúságú terepfutásnak, köztük 20 csömöri indulóval.
        A téli hidegben persze lesz egyéb, jól megszokott program is, ami igazán meghitté vagy éppen érdekessé, a telet gyűlölőknek meg elviselhetőbbé teszi a januárt és a februárt: farsangi bálok (egészségügyi, szlovák, kertbarát-jelmezes), farsangi imahét az evangélikusoknál sok-sok finom sütivel, hájas tészta- és fánksütő verseny – hogy csak a legkedveltebb eseményeket említsük.

 

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.