Kétheti hírösszefoglaló - 2015. január 12-25.

Hírösszefoglalónkban az elmúlt két hét fontosabb települési eseményeiről olvashatnak. 
 

Január 13. kedd
Csömör közrendjéért tevékenykedő munkatársakat látott vendégül az önkormányzat a Polgármesteri Hivatalban. A kisebb fogadáson Fábri István polgármester köszönte meg a helyi körzeti megbízottak, a kistarcsai rendőrök, a polgárőrök, az önkéntes tűzoltók, a mezőőr, a közterület-felügyelő és a biztonsági járőrszolgálat múlt évi munkáját. Pásztor Sándor, az önkormányzat közbiztonsági bizottságának elnöke kiemelte, hogy a térségben Csömörön változott legpozitívabban a közbiztonság az elmúlt két évben. Az eseményen megjelent többek között Farkas Imre, a Gödöllői Rendőrparancsnokság parancsnokhelyettese, Ignéczi József kistarcsai rendőr őrsparancsnok, Mihálovics Bertalan polgárőr egyesületi elnök, Szőke Zoltán önkéntes helyi tűzoltóparancsnok, Perlaki Attila nyugalmazott rendőrezredes, korábbi VIII. kerületi kapitány, közbiztonsági bizottsági külső tag, dr. Vermes Péter, helyi közbiztonsági alapítvány kuratóriumi elnöke és Kandolka Károly, a helyi térfigyelő kamerarendszert biztosító cég vezetője.
 
Január 14. szerda
A közétkeztetés elmúlt másfél évének tapasztalatairól egyeztetett Tormay-Lesták Mária alpolgármester a Polgármesteri Hivatalban. A megbeszélésen az iskola, az óvoda, a szülői szervezetek és a szociális alapszolgáltatási központ vezetői vettek részt.
 
Január 15. csütörtök
Az önkormányzat által kiírt álláspályázatok beadási határideje lejárt. Területi védőnői munkakörre egy fővárosi pályázó adta be jelentkezését (az ő pályázatát alkalmatlanság miatt a képviselő-testület január 22-i ülésén elutasította). A hulladékszállítást végző Csömöri Településszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetői állására négyen pályáztak, közülük három csömöri, egy isaszegi személy. Az ő első meghallgatásukat a pénzügyi és vállalkozói bizottság végzi majd, a testület várhatóan február közepén hozza meg végső döntését. Főépítészi munkakörre 8 fő pályázott, heten budapesti lakosok, egy pályázó pásztói. Az ő első meghallgatásuk a településfejlesztési bizottság előtt lesz, a végső döntés itt is a februári testületi ülésen valószínűsíthető.
 
Január 16. péntek
Kábítószer termesztés alapos gyanúja miatt elfogtak és őrizetbe vettek a gödöllői rendőrök egy csömöri lakost, akinek a házának a tetőterében kábítószergyanús növényeket és annak termesztésére alkalmas eszközöket találtak. A hírről a rendőrség hivatalos portálja, a police.hu számolt be.

Január 17. szombat
Nagyszabású kulturális program keretében ismerkedhettek a csömöriek a negyedik legnagyobb határon túli, szomszédos magyar régióval, Kárpátaljával. Neves újságírók, kulturális szakemberek, kárpátaljai útikönyv-írók mellett a beregszászi színház művészei is bemutatkoztak a Kárpátalja est programjain.
 
Január 20. kedd
Gödöllőn tartotta az új önkormányzati ciklus első ülését a Gödöllő Környéki Többcélú Kistérségi Társulás. A társulásnak jelenleg kilenc település a tagja: Gödöllő, Isaszeg, Kerepes, Csömör, Nagytarcsa, Valkó, Vácszentlászló, Zsámbok és Dány. A település vezetői a társulás elnökének ismét dr. Gémesi Györgyöt, Gödöllő polgármesterét választották meg, alelnök szintén a posztot betöltő Hatvani Miklós isaszegi polgármester lett.
 
Január 22. csütörtök
Az év első ülését tartotta a csömöri képviselő-testület. Az ülés elején, hagyományteremtő céllal új alapítású díjat adott át Fábri István polgármester és Tormay-Lesták Mária alpolgármester. A Csömör Kincse Díjat az elmúlt négy éves időszakban újszerű, alkotó közösségi tevékenységükért a következők kapták: Biróné Tóth Erika (Csömöri Csatangoló országos teljesítménytúra szervezője), Dunavölgyi Illés Sándorné és dr. Fogd Mihályné (közösségi ádventi gyertyagyújtás szervezői), dr. Éless Béla és Nagy Imre (csömöri színházi élet szervezői) dr. Marinovich Endre (Túlélte-e a középosztály című könyv szerzője), Szőke Zoltán (Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetője), Takács László (Béke téri esték szervezője), Tenczer Ágnes (Légy Ott programfüzet főszerkesztője), Valter Tibor (Csömör Nagydíj Magyar Kupa kerékpárverseny szervezője), Válé Flórián (Csömöri Sportnap szervezője), Újszászi Erika (termelői piac szervezője) és a Csömöri Úrnapi Virágszőnyeg teljes szerkesztői gárdája (főszerkesztő: Hermányos Mária).
A testületi ülésen többek között döntöttek arról is, hogy szigorúbb ellenőrzés mellett további két évre meghosszabbítják a szerződést a Sodexo Magyarorzág Kft.-vel, amely az iskolában és az óvodában, illetve a szociális alapszolgáltatási központnál végzi a közétkeztetést a településen.
 
Január 23. péntek
A csömöri evangélikus gyülekezet imaházában szeretetvendégséggel zárult az egyhetes ökumenikus imahét. Régi hagyomány, hogy ezeken az alkalmakon a helyi keresztény felekezetek (római katolikus, evangélikus, baptista, református) lelkészei egymás templomaiban, közösségi helységeiben prédikálnak.
            A Sinka István Községi Könyvtárban került sor a csömöri Csányi István A Terrorizmus új arca című könyvének bemutatójára.
 
Január 24. szombat
A Petőfi Sándor Művelődési Házban a szokásos jó hangulatban került megrendezésre a Szlovák bál, amelyen részt vett az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke és Csömör szlovákiai testvértelepülésének, Mojmírovcének (Ürmény) új polgármestere is. Az eseményen Csömör Tiszteletbeli Polgára kitüntetést kapott Bátorfi István cinkotai lakos, aki a helyi kertbarát kör, a Báló Lipót Kulturális Egyesület és a Furmicska Néptánc Egyesület aktív tagjaként régóta segíti a csömöri hagyományőrzést.

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.