Közösségi reggeli május 1-jén

Az egy hete átadott Régi strandtéren lesz az idei palacsinta és rántotta parti.
 
Persze csak azoknak, akik a Csömöri Civil Egyesület felhívásának megfelelően végigsétálják azt az 1135 métert, ami a mostani akció útvonala. Az indulási pont a Szabadság úti patakhíd (a Zöldfa vendéglő mellett) lesz, az útvonal a pataksétány, keresztezve az Ulicska gyalogutat, keresztül a Bulgárkerten, onnan pedig föl az Erzsébet közön. A végcél a Régi strandtér. Az útvonal egyébként a felfestett Csömöri körtúra nyomvonalának egy szakszán halad végig.
Indulási időpont: 8.30-9.30 óra között (folyamatosan).
            Az „1135 lépés” cím szimbolikus, Csömör község első okleveles említésének évszáma, amivel a térség legnagyobb múltú településének számít lakóhelyünk. A lokálpatrióta kezdeményezés múlt évi, első alkalmán is sok családot, kellemes sétára vágyó csömörit mozgatott meg. A csodaszép útvonal érdekessége most éppen a végcél: a régi csömöri strand területét egy hete, a Föld napján vette ismét birtokba a falu, hiszen előtte lakott volt, lekerítették az itteni hatalmas udvart, a mögötte elterülő patakvölgyet sem lehetett megtekinteni.
            A szervezők a helyszínen rövid ismertetőt tartanak a múltról és a jövőbeni tervekről, amit már egy látványterv-tábla i is illusztrál. Na és nem mellesleg: mindezt nem csak gyönyörű természeti környezetben élvezhetjük, hanem a félórás séta végén friss rántottát, palacsintát, kakaót és teát kapunk a szervezőktől.

 

Hozzászólások

Köszönet a szervezésért, a fáradságos munkáért, és a kitűnő vendéglátásért. Nagyon jól éreztük magunkat az unokáimmal együtt. Szuper program részesei lehettünk ismét. Még egyszer köszönet.

Hozzászólok