Csömörre látogatott Putyin

Kedden településünkön járt az orosz elnök és sok fontos dologról tárgyalt.
 
Nem panaszkodhatunk, hiszen két héttel ezelőtt az európai politikai élet talán legfontosabb alakja, a német kancellár, Angela Merkel járt Csömörön. Az európai nagyhatalom, a Magyarország számára stratégiai szempontból meghatározó Németország vezetője Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott kulcsfontosságú eszmecserét. A két ország kapcsolatairól, gazdasági együttműködésekről, hazánkban tervezett német nagyberuházásokról, illetve nagy érdeklődést kiváltó államelméleti kérdésekről esett szó a megbeszélésen.
            A napokban szintén Csömörön járt másik nagyhatalom, Oroszország vezetője hasonlóan nagy jelentőségű témákról egyeztetett a magyar kormányfővel. A Putyin elnökkel folytatott munkamegbeszéléseken szóba került a paksi atomerőmű bővítése, hazánk gázellátása és sok egyéb, a világsajtót is bejáró ügy.
            A világpolitika két meghatározó alakja csömöri látogatásának egyik közös vonása, hogy az itt tartózkodásuk ritkán látott biztonsági intézkedésekkel járt, aminek következtében pl. mindkét alkalommal több óráig szinte hermetikusan le volt zárva településünk a főváros irányába: se ki, se be nem engedtek senkit a környéken az M0-s autós és gyalogos hídjain, még a körzeti rendőröket se.
             A két látogatás másik közös vonása, hogy az elnöki konvojok Csömör nagyközség közigazgatási területét kb. 2, azaz kettő percig érintették, amikor a Ferihegyi repülőtér irányából az M0-s csömöri szakaszán áthaladták az M3-as autópálya irányába, majd onnan Budapest belvárosába, a szóban forgó tárgyalások helyszínére…

Hozzászólok