Heti hírösszefoglaló – 2014. szeptember 22.

Heti hírösszefoglalónkban az elmúlt hét nap eseményeit foglaljuk össze röviden.
 

Szeptember 17. szerda
Helytörténeti és helyismereti klub indult a könyvtárban. Az első alkalommal megrendezett alkalmon Csömör hivatalos címerének jelképeiről, születéséről és a Csömör logóról tartott előadást Szántóné Hermányos Mária grafikus. Az est másik témája a régi csömöri strand volt. A megjelentek élményeiket, emlékeiket mesélték el kötetlen formában, a beszélgetést Tenczer Ágnes vezette. A havonta megrendezésre kerülő klubalkalmakat a Csömöri Civil Egyesület szervezi.
 
Szeptember 18. csütörtök
Ülésezett az önkormányzat képviselő-testülete. A képviselők többek között kiválasztották a Szent László utca aszfaltozására beérkezett ajánlattevők közül a kivitelező céget, aki várhatóan szeptember végén elkezdi a munkát. A testület döntése értelmében továbbá a település idén is csatlakozik a Bursa Hungarica állami ösztöndíj pályázathoz, így a szociális helyzetük alapján rászoruló csömöri egyetemisták, főiskolások havi ösztöndíj támogatásban részesülhetnek a 2014–2015-ös tanévben.
 
Szeptember 20. szombat
Egy éves születésnapját ünnepelte a termelői piac, amely ismét a bolhapiaccal együtt került megrendezésre. Az Újszászi Erika által szervezett délelőtti termelői vásár igen hamar népszerű lett a csömöriek körében, sőt, sokan a környező településekről is rendszeresen ellátogatnak ide. Az önkormányzat által két éve elindított bolhapiacról ugyanez mondható el. A két kezdeményezés összekapcsolása szerencsésnek mondható, most szombaton is igazi vásári forgatag volt a főtéren, amelyet ez alkalommal nem csak a kampányoló önkormányzati jelöltek standjai, hanem a zeneiskola formálódó fiatal ütős együttesének koncertje is színesített.
Délután a Szedervölgy Majorban tartottak kampányrendezvénnyel összekötött családi napot, ahol az ingyenes programok között volt póni lovaglás, haditorna bemutató, kézműves foglalkozás, kutyaiskola bemutató és ingyen csirkecomb a gyerekeknek.
 
Szeptember 21. vasárnap
A felújított zsidó temetőben tartottak megemlékezést a második világháború idején elhurcolt csömöri áldozatok emlékére. A rendezvényen beszédet mondott Ilan Mor, Izrael állam magyarországi nagykövete, Fábri István Csömör nagyközség polgármestere, Tordai Péter, a MAZSIHISZ alelnöke és Pozsár Gábor, a ZSIT egylet elnöke. Az eseményen jelen volt még és a közös faültetéshez csatlakozott Gordon Gábor, Az Élet Menete elnöke is. A nagyszámú megjelent érdeklődővel dr. Radnai György és Burdza Emilné holokauszt túlélők (utóbbi az egyetlen ilyen csömöri) osztotta meg emlékeit. Az eseményen műsort adott többek között Kárpule Ferenc hegedűművész és a csömöri Mátyás Király Általános Iskola énekkara is.
Az esemény fő szervezője Hantos Péter, a ZSIT egylet csömöri tagja volt.
            A Csömör KSK nagypályás labdarúgó csapata sorozatban negyedik idegenbeli győzelmét aratta, ezúttal Őrbottyánban, ahol a két kiállítással 9 főre fogyatkozott házigazdákat 4-0 arányban, magabiztosan győzte le Takó Csaba csapata.
      Idegenbeli győzelemmel rajtolt a Csömör KSK férfi kézilabda csapata az NB II-ben. Az idei bajnokságban a feljutást megcélzó együttes Budakalászon győzött magabiztosan, 32-20 arányban. A csapat vezető edzője Bagyánszki Zsolt.
 
 

Hozzászólások

Gondolom a Jobbik helyi szervezete is testületileg felvonult és emlékezett! :)

Hozzászólok

CAPTCHA
Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.